Ga naar hoofdinhoud

Innovatieve Toshiba RFID-toepassing door De Ree Holland


De Ree Holland, behorend tot de top drie in de bloembollenexportbranche, kent sinds 2007 een toename van de omzet door de export van bloembollen naar Noord Amerika en Canada. Om die groei te kunnen bijhouden en handhaven maakt De Ree tegenwoordig gebruik van de RFID-technologie van Toshiba Tec.

Sinds de winter van 2007, net voor de start van dat bloembollenseizoen, maakt De Ree Holland gebruik van de RFID-etiketten die door de Toshiba Tec BSX5 RFID-etiketprinter worden geprint. De RFID-tags hebben een mini-antenne en worden op een pallet geplakt. Wanneer een pallet in lijn staat met de antenne bij de loadingdock, wordt de tag door de antenne geactiveerd en zendt zijn opgeslagen informatie in de vorm van SSCC (Serial Shipping Container Code) uit. Deze SSCC is in het systeem gekoppeld aan klant, adres, inhoud en laadvolgorde.

Met de SSCC kan het computersysteem controleren of de juiste pallet in de juiste truck op de juiste positie komt te staan. Door gebruik van een stoplicht en een auditief signaal weet de medewerker of de juiste pallet kan worden ingeladen. Om de RFID-etiketten te kunnen gebruiken in het logistieke proces heeft een toeleverancier antennes en een softwaresysteem geleverd. Het softwaresysteem is geheel naar ontwerp en onder supervisie van De Ree opgezet.

de ree

Voordelen
De investering in de RFID-printer, terminals, etiketten, antennes en de software maakt het mogelijk om de exportstijging op te vangen en een efficiëntieslag te realiseren in het laadproces. Het gehele systeem draagt bij tot een controleerbaar en beheersbaar distributieproces van in de opslaghal naar de truck en uiteindelijk naar de retailorganisatie.

Het investeringsproject werd gefinancierd met het innovatiebudget van het bedrijf. Het belangrijkste voordeel van het systeem met RFID-tags is dat de distributie nu volledig automatisch controleerbaar verloopt. Bovendien zorgt de toepassing ervoor dat De Ree klaar is voor de toekomst. Omdat het bedrijf nu met RFID-etiketten werkt, is het voorbereid op een ketenbrede implementatie van de Standard Shipping Container Code (SSCC). Dit is een standaard die logistieke bedrijven gebruiken om automatisch inkomende en uitgaande shipments te controleren op inhoud. Dankzij de RFID-techniek kan De Ree Holland onmiddellijk op deze evolutie inspelen.

de ree bedrijf

Voorbeeldfunctie
De Ree fungeert op dit moment als voorbeeld voor de bloembollenbranche. De implementatie van de RFID-toepassing is dan ook een belangrijk project voor Toshiba Tec, dat de ambitie heeft koploper te worden in de RFID-printing toepassingen. Toshiba werkt reeds sinds vele jaren actief mee aan de ontwikkeling van de RFID-technologie, onder andere door het op de markt brengen van RFID-printers. Bovendien wordt Toshiba Tec geëngageerd als partner in RFID-projecten wereldwijd, zoals bij de Duitse winkelgroepering METRO voor alle RFID-gerelateerde projecten binnen het Future Store-initiatief.

Verder gingen ook Tesco, Wal-Mart en Marks&Spencer met Toshiba Tec in zee. De leverancier biedt met zijn B-SX serie (4-5-6 en 8 inch), alsook met de B-SA4, printers aan die naar keuze kunnen worden voorzien van HF- of UHF-RFID-technologie. De RFID-functie is verkrijgbaar als een optionele module, die ook achteraf is in te bouwen. In de printers wordt een antenne gemonteerd, waarna de gewenste RFID-module op de centrale processor wordt aangesloten. Dit systeem biedt een grote flexibiliteit voor de gebruiker, aldus de leverancier. De printers kunnen in een keer zowel het etiket bedrukken als de tags programmeren en controleren, naargelang de gewenste norm en dit doorheen de volledige voorraadketen. De Toshiba Tec printers ondersteunen alle gangbare standaarden zoals ISO 18000- 6B, EPC Class1, EPC GEN2, I-Code, ISO 15693, Tag-It, TagSys C220.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven