Ga naar hoofdinhoud

India vormt bedreiging voor China op offshoring-markt


Uit een onderzoek van Capgemini en ProLogis blijkt dat India in de komende drie tot vijf jaar een bedreiging kan gaan vormen voor de positie van China als mondiaal centrum voor productieactiviteiten. China is momenteel de populairste bestemming voor de offshoring van productieactiviteiten en voor werkzaamheden op het gebied van IT, financiën en klantenservice gaat de voorkeur uit naar India.

China te duur
Uit de antwoorden van meer dan 340 van de grootste internationale producenten uit Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië-Pacific is gebleken dat India in de komende drie tot vijf jaar eveneens een belangrijke bestemming voor productieactiviteiten zal worden. Volgens het rapport worden een aantal belangrijke Chinese productiecentra te duur in vergelijking met andere landen in de regio, waaronder India. De stijgende kosten voor arbeid en onroerend goed doen ondernemers uitwijken naar bijvoorbeeld India. Wel moet hierbij vermeld worden dat 43% van de bedrijven die hun productieactiviteiten naar India hebben verplaatst de oorspronkelijke doelstellingen niet hebben gehaald veroorzaakt door de gebrekkige productievoorzieningen en slecht georganiseerde supply chain-infrastructuur. Als de Indiase overheid bereid is sterk in deze infrastructuur te investeren, dan zullen buitenlandse productieactiviteiten aangetrokken worden.

Het onderzoek
“De resultaten van dit onderzoek leveren professionals uit de logistieke sector en de toeleveringsketen een schat aan bruikbare gegevens op. Het zal bedrijven zeker helpen bij het nemen van beslissingen over planning, locatie en ontwikkeling van industrieel onroerend goed in Azië”, aldus Bert Angel, senior vice-president Global Services van ProLogis. Het rapport is gebaseerd op een onderzoek dat in de eerste helft van 2007 is uitgevoerd. Het onderzoek beoogde grondig inzicht te krijgen in de ervaringen van grote productiebedrijven met outsourcing en offshoring in China en India. Bovendien wordt een beeld verkregen van toekomstige trends op het gebied van outsourcing en offshoring. De belangrijkste bevindingen kunt u downloaden via www.capgemini.com.

Capgemini logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven