Imposant hoogbouwmagazijn voor Tronox • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Imposant hoogbouwmagazijn voor Tronox


Tronox Incorporated, internationaal fabrikant van witmakers, krijgt binnenkort de beschikking over een indrukwekkend logistiek centrum in Rotterdam. Logistiek dienstverlener VAT Logistics bouwt voor Tronox  momenteel een geautomatiseerd hoogbouwmagazijn, waar Still Intern Transport de complete magazijninrichting voor zijn rekening neemt, tot aan het warehouse management systeem (WMS) aan toe.

Doel van het enorme project is het verwezenlijken van een efficiënte op- en uitslag van de producten van Tronox. Ook het realiseren van een optimale voortgang van het logistieke proces is een vooropgesteld doel. De onbemande AGV’s van Still gaan het 350 meter lange transport voor hun rekening nemen tussen de fabriek van Tronox en het nieuwe distributiecentrum.

Contourcontrole
Per rit worden telkens drie pallets meegenomen. Na een tweevoudige contourcontrole worden de pallets vervolgens overgedragen aan drie lasergestuurde Still MX-X combitrucks. Deze plaatsen de pallets volledig automatisch in het 15.000 locaties tellende magazijn. De combitrucks zijn onder meer uitgerust met de Still Pallet Finder, zodat ook manueel ingeslagen pallets automatisch uitgeslagen kunnen worden.

Uitslag
Het systeem is 24 uur per dag actief. Ook de uitslag van de pallets naar de expeditie geschiedt automatisch en onbemand. Still RX 50 elektrisch aangedreven vorkheftrucks zorgen voor het beladen van de vrachtwagens.
Voor een feilloze aansturing van het systeem vult Still het goederenstroom beheerssysteem aan met MMSi. De automatisering wordt gekoppeld aan zowel de ERP-systemen van VAT Logistics en Tronox als de AGV’s en de stationaire transportinstallatie.

Lage TCO
De oplevering van het nieuwe logistiek centrum staat gepland voor begin 2008. Het samenwerkingsverband tussen logistiek dienstverlener VAT en opdrachtgever Tronox loopt vooralsnog tot 2018. In die tien jaar moeten lage Total Costs of Ownership (TCO) de concurrentiepositie van beide partners waarborgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven