Ga naar hoofdinhoud

Ikea wil omnichannel aanpak verbeteren via overname WMS-uitgever Made4Net


De investeringstak van Ingka heeft Made4net en zijn magazijnbeheersysteem SCExpert overgenomen. De WMS software zal wereldwijd worden ingezet in de Ikea-winkels van de groep om de omnichannel-uitvoering te verbeteren.

Ikea maakt werk van omnichannel, zo bouwt het zijn winkels om tot fulfilment centers, via een zakelijke deal. Ingka Investments, de investeringstak van Ingka Group, eigenaar en exploitant van 371 Ikea-winkels in 31 landen, neemt magazijnbeheersoftwarebedrijf Made4net over. Ingka Investments vervangt Thompson Street Capital Partners, dat Made4net twee jaar in handen had.

“Ons bedrijf heeft momenteel behoefte aan een beter uitvoeringssysteem met nauwkeurigere gegevens die de afhandeling voor onze klanten beter ondersteunen”, verklaart Tolga Erccu, hoofd Retail bij Ingka Group. Na deze kapitaaloperatie wordt Made4Net een zelfstandige dochteronderneming.

SCExpert WMS ingezet in 482 Ikea winkels

Made4net’s SCExpert WMS zal op lange termijn worden ingezet in alle Ikea winkels en distributiecentra wereldwijd om de omnichannel operaties te moderniseren en te ondersteunen. De softwareoplossing biedt real-time zichtbaarheid van de voorraad, verbeterd personeelsbeheer en analyse van de prestaties van de apparatuur. Het moet snellere orderverwerking en lagere kosten opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven