Ga naar hoofdinhoud

IFS werft personeel in rally


Softwarebedrijf IFS hanteerde onlangs een wel zeer originele manier van personeelswerving. Het bedrijf liet zeventien kandidaten twee weken lang in Burtons door Europa toeren.

Dankzij deze ‘IFS Rally’ heeft het bedrijf twaalf startende talenten intensief kunnen beoordelen en selecteren voor een traineeship bij IFS, gespecialiseerd in componentgebaseerde applicaties voor middelgrote en grote organisaties.
“We verwachten veel van de twaalf deelnemers die wij geselecteerd hebben”, zegt Nico van Heuven, Marketing & Sales Director van IFS Benelux. “We hebben tijdens de Rally heel intensief contact gehad met de deelnemers en hen goed leren kennen op uiteenlopende gebieden. Normaal gesproken leer je nieuwe mensen pas een beetje kennen tijdens de eerste maanden van hun werkperiode. Nu weten we al vooraf heel veel van ze, bijvoorbeeld hoe creatief ze kunnen denken, hoe ze zich gedragen in een team en wat ze doen als ze erg vermoeid raken. Dat geeft ons een grote voorsprong. Ook heel mooi om te zien is de onderlinge saamhorigheid. Ik denk dat we daarvan profiteren bij IFS, wanneer zij straks als collega’s in een team gaan opereren.”

Business case
Winnaar van de Rally werd Ehsan Jarideh. Hij verzamelde gedurende de Rally het hoogste aantal punten. De onderdelen die punten opleverden waren voornamelijk de business case en daarnaast diverse samenwerkings- en creatieve opdrachten. Jarideh ontving tot zijn grote vreugde een cheque van € 9.000 om te besteden aan de aanschaf van een originele Burton.
De IFS Rally werd georganiseerd door werving & selectiebureau Eljes, en voerde de teams van Eindhoven naar het Duitse Erlangen, en vervolgens via België naar Londen en Frankrijk. De samenstelling van de teams wisselde gedurende de tocht. Tijdens de rally deden de teams twee IFS-vestigingen aan en bezochten zij in België de klant Vyncke Energietechniek. Tijdens deze stops moesten de kandidaten werken aan een businesscase. Ook onderweg waren er punten te verdienen.

Feesten en gezelligheid
Naast het serieuze werk was er tijdens de rally ook tijd voor feesten en gezelligheid. Tijdens de IFS Rally ging het niet om snelheid, maar om kennis, karakter en inzet. De doelstelling voor IFS was het selecteren van tien startende talenten voor een traineeship bij het bedrijf. Aan twaalf van de zeventien kandidaten is uiteindelijk een traineeship aangeboden. Dit traineeship start in de eerste week van september.

IFS Applications
IFS bestaat sinds 1983 en heeft inmiddels wereldwijd zo’n 2.600 medewerkers. Van IFS Applications verscheen onlangs de zevende generatie. Dankzij de open, componentgebaseerde structuur is de oplossing zeer gebruiksvriendelijk en snel te implementeren en te onderhouden. De software is in 54 landen beschikbaar en in 22 talen. IFS heeft wereldwijd ruim 600.000 gebruikers in de sectoren aerospace & defense, automotive, high-tech, industriële productie, procesindustrie, constructie, contracting, service & facilities management en utilities & telecom. IFS Applications biedt ERP-functionaliteit op het gebied van onder meer productie, supply chain management (SCM), customer relation management (CRM), Product Lifecycle Management (PLM), asset management, performance management (CPM) en Maintenance, Repair and Operations (MRO). In de Benelux werkt IFS voor klanten als Helpman, BV Koninklijke Kempen & Begeer (Gero), Amefa, Hertel, Bart’s Retail, Marskramer en Intertoys.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven