ID Logistics telt 5000 pallets per uur met nieuwe robot • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

ID Logistics telt 5000 pallets per uur met nieuwe robot

Foto: foto: ID Logistics

Snel en betrouwbaar voorraad inventariseren? ID Logistics heeft een nieuwe robot in dienst. Astrid kan 5000 pallets per uur tellen.

Het tellen van voorraad handmatig is tijdrovend. Wie het sneller wil kan tegenwoordig ook per drone voorraad inventariseren. Maar nu ook met een robot. ID Logistics heeft met twee partners de Astrid ontworpen en in gebruik genomen; een autonome robot die het magazijn razendsnel inventariseert.

Primeur

De Franse logistieke dienstverlener, die onder meer de logistiek voor Mediamarkt verzorgt in het dc in Etten Leur, heeft met de bedrijven E-Dentic en Wyca de nieuwe voorraadbeheertool ontwikkeld. Het Panzani-magazijn van 41.500 m2 met een opslag van 50.500 pallets in het Franse Berre-l’Etang, waar ID Logistics de operatie voert, had recent de primeur.

Robot en kunstmatige intelligentie

Wyca Robotics is een bedrijf gespecialiseerd in AMR’s. E-Dentic is een IT-integrator gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie en sinds 2016 partner van ID Logistics. E-Dentic en ID Logistics hebben het volgen van ladingen samen ontwikkeld door e beacons en voerde de eerste implementaties van video-trackingoplossingen uit. In het ASTRID-project heeft Wyca Robotica nam de leiding over het robotplatform en E-Dentic, de HMI (Human Machine Interface) en de analyse van foto’s door kunstmatige intelligentie.

Voorraadtellen zonder mensen

Astrid is in staat de locaties in kaart brengen, zich autonoom in alle omgevingen te verplaatsen “zonder menselijke tussenkomst, noch infrastructuur die op de site moet worden opgezet (navigatie SLAM) ”, zegt Patrick Dehlinger, ceo van Wyca Robotics. Met deze zelflerende technologie kan Astrid, geladen met sensoren waaronder 3D Lidars, circuleren en obstakels vermijden. “Hij kan dus ’s nachts zelfstandig werken en/of overdag in co-activiteit met operators, in alle veiligheid”, verzekert de ceo.

5000 pallets per uur

Astrid beheert ook zelfstandig zijn laadtijden (15 uur cyclus voor een volledige inductielading van 2 uur). De AMR-basis is uitgerust met een intrekbare mast en beeldregistratie- en analysesystemen. Met een hoogte van 0 tot 11,5 m kan dit apparaat alle barcodes lezen en alle palletformaten onderscheiden met een snelheid van 5.000 pallets per uur.

100x sneller dan manueel voorraadtellen

“In het Panzani wordt de inventaris van de 50.000 pallets ’s nachts uitgevoerd zonder menselijke tussenkomst. Dat is 20 keer sneller dan een inventaris-drone, waarbij over het algemeen een operator in de buurt nodig is, en 100 keer sneller dan een handmatige inventarisatie. Zo kan de frequentie van voorraden voor voorraadbeheerders moeiteloos worden verhoogd”, claimt Eric Hémar, CEO van ID Logistics.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven