Ga naar hoofdinhoud

Hyster tilt De Kikvorsch naar hoger plan


Barloworld heeft onlangs een elektrische Hyster heftruck met Metec laadbrug geleverd bij bierimporteur en distributeur De Kikvorsch. De truck moet de efficiency en productiviteit van De Kikvorsch naar een hoger plan tillen.

Bij De Kikvorsch worden dagelijks containers gelost met speciaalbieren, afkomstig uit de hele wereld. Tot voor kort werden deze twintig of veertig voets containers altijd met de hand leeggehaald en gestapeld op pallets, omdat de kratten en dozen niet op pallets stonden in deze zeecontainers. Dit zou namelijk ten koste gaan van de beschikbare ruimte. Het handmatig leeghalen van een container is niet alleen zeer arbeidsintensief, maar ook een fysiek zware belasting voor de werknemer.

Griptech rollervorken
Op dit moment worden de dozen en kratten in de container vanuit het buitenland aangeleverd op zogenaamde slipsheets ter grootte van een pallet. De Hyster truck is speciaal uitgerust met Griptech rollervorken om ervoor te zorgen dat de lading zonder pallet kan worden opgepakt. De speciale rollervorken worden onder de slipsheets gereden, vervolgens via de meegeleverde Metec laadbrug uit de container gereden en op klaarstaande pallets geplaatst. Uiteindelijk worden deze pallets in het magazijn op locatie gezet.

VISTA mast
De heftruck van het type JXN heeft een maximale hefcapaciteit van 1800kg op 500mm. Het voertuig is uitgerust met een 3 traps VISTA mast die zorgt voor goed zicht en een lage doorrijhoogte die het mogelijk maakt om de containers in te rijden. Ook op hellingen dan wel laadbruggen staat de JXN zijn mannetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven