Ga naar hoofdinhoud

Hulp bij exportdocumenten na aanschaf machine


Bij Mach4Metal reikt de dienstverlening verder dan alleen het verkopen en leveren van een aangeschafte machine. Mocht uw bedrijf de machine naar het buitenland willen uitvoeren, dan helpt de leverancier van gebruikte metaalbewerkingsmachines u met het regelen van de benodigde exportdocumenten.

Logischerwijs wilt u dat het transport van uw kersverse aanwinst probleemloos verloopt. Kopers van een bij Mach4Metal aangeschafte machine kunnen door haar allerlei zaken omtrent de export van de machine laten regelen. Andere handelaren in gebruikte machines leveren die service niet. Bij Mach4Metal zitten specialisten die kennis van zaken hebben omtrent invoerbelasting en exportdocumenten.

Juiste uitvoerdocumenten

Mach4Metal zorgt er voor dat het machinetransport vergezeld gaat met het EXA (uitvoerdocument voor de douane), de Certificate of Origin (Certificaat van Oorsprong voor niet-EU machines) of een EUR 1 (oorsprongscertificaat voor in EU geproduceerde machines) en A.TR, een speciaal uitvoerdocument naar Turkije. Het certificaat van oorsprong laat zien in welk land de machine is geproduceerd. Een onmisbaar document want in sommige landen hoef je met een geldige CvO minder invoerrechten te betalen! Binnen de EU heeft u meestal geen CvO nodig.

Welke exportdocumenten er nodig zijn verschilt per land. Op aanvraag kunt u Mach4Metal ook allerlei andere exportdocumenten laten regelen. Zij ondersteunt u desgewenst ook met de keuze voor een transporteur en de juiste verzekeringen.

Dit bericht valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven