Ga naar hoofdinhoud

‘Hotspot’ Hulst krijgt er een mega distributiecentrum bij


De gemeente Hulst krijgt er een groot warehouse bij. Kosten 130 miljoen euro. Grootte: 117.000 vierkante meter. De gemeente is er bij mee; het levert honderden banen op.

Zeeland is in trek bij logistiek Nederland. De provincie krijgt er nog een groot distributiecentrum bij. Na het mega dc van Borghese nabij Vlissingen, is nu Hulst aan de beurt.

Verdozing of geen verdozingsdiscussie; in het Zeeuwse dorp moet een distributiecentrum komen van 117.000 vierkante meter. Het biedt plaats aan duizend parkeerplaatsen, 103 laad- en losplekken voor vrachtwagens. En moet 500 banen opleveren, meldt Omroep Zeeland. Investeerder achter het project is EQT Exeter.

Groen rondom het distributiecentrum

Volgens wethouder Hageman wordt rekening gehouden met de omgeving: “Er komt een paar hectare groen om het gebouw te liggen. Daar hebben we ook afspraken over gemaakt met natuurorganisaties zodat de overlast voor mensen uit Sint-Jansteen, dat in de buurt ligt, minimaal zal zijn.”

De wethouder verklaart de populariteit van zijn gemeente door de nabije ligging van Antwerpen waar amper nog grond beschikbaar is. Hercuton is verantwoordelijk voor de bouw die is gestart. De verwachte oplevering van fase 1 (circa 66.500 m²) vindt plaats in het tweede kwartaal van 2024 en fase 2 (circa 51.500 m²) eind 2024.

2 reacties op “‘Hotspot’ Hulst krijgt er een mega distributiecentrum bij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven