Ga naar hoofdinhoud

Hoogdynamische orderverzameling bij Festo


Festo, wereldwijd bekend als aanbieder van automatiseringstechniek, realiseert in St. Ingbert-Rohrbach (Saarland) momenteel zijn nieuwe, grootste productie- en logistiekvestiging. In januari van dit jaar gaf het bedrijf aan Witron Logistik + Informatik GmbH als hoofdaannemer opdracht voor de planning en realisering van de vierde bouwfase van het Customer Support Center (CSC) aldaar. Door het sluiten van het contract wordt het sinds 1995 bestaande partnerschap tussen twee ondernemingen met succes gecontinueerd.

Naast de groei van de afgelopen jaren en goede zakelijke vooruitzichten, heeft Festo nog een belangrijke reden voor de uitbreiding van het CSC:  het wil de nu al hoge servicegraad voor de meer dan 300.000 klanten in 176 landen nog verder verhogen. Met de inbedrijfstelling van bouwfase vier wordt het voor Festo mogelijk om binnen 24 uur na binnenkomst van de order, aan het overgrote deel van de eindklanten in Centraal-Europa te leveren.

OPS
Het hoofdbestanddeel van de uitbreiding is het Witron-orderverzamelingssysteem met bakken OPS (Order Picking System). Dit systeem maakt de opslag en de orderverzameling, geïntegreerd in één systeem, mogelijk. OPS is inmiddels wereldwijd, in talrijke toepassingen voor de geautomatiseerde verwerking van brede artikelspectra, al zeer economisch en efficiënt gebleken.

68.000 bakken
De nieuwe bouwfase omvat een miniload met 14 gangen. In die gangen kunnen 68.000 bakken, gedeeltelijk meervoudig onderverdeeld, worden opgeslagen. Daarnaast zijn er tien werkplekken. Op elk van de werkplekken kan het totale artikelspectrum, bestaande uit meer dan 30.000 artikelen, voor de orderverzameling beschikbaar worden gesteld. De daadwerkelijke ingebruikname van de installatie staat gepland voor mei 2009. De orderwaarde voor de logistiekomvang bedraagt 17,5 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven