Home Center verdubbelt capaciteit distributiecentrum • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Home Center verdubbelt capaciteit distributiecentrum


Home Center groeit en dus moet de logistiek mee. De woonwinkel bouwt een nieuw warehouse en verdubbelt daarmee zijn warehouse capaciteit.

Volle magazijn als gevolg van groei en groeiambities. Reden voor Home Cener zijn capaciteit flink uit te bereiden. Het huidige volume van 48.000 m3 wordt vergroot naar bijna 100.000 m3. 3000 m2 van deze nieuwbouw wordt zelfs 16 meter hoog, meldt Stellingwerf.nl.

De reden van deze forse uitbreiding is nodig om de groei bij te houden en meer uit voorraad te kunnen leveren. Al jaren kampt Home Center met te weinig opslagruimte. Met deze bouw worden de magazijnen aan elkaar verbonden.

De eerste paal voor de uitbreiding van de magazijnen van Home Center wordt geslagen op 9 mei.

Interne verbouwing

Ook de huidige magazijnen worden intern verbouwd met onder meer nieuwe vloeren en stellages. Laad- en losplaatsen verplaatst om kortere loopafstanden de creëren. In de nieuwe situatie is alles rollend en voor de medewerkers worden de werkzaamheden in dit moderne magazijn een stuk prettiger.

Duurzaamheid

De daken worden voorzien van zonnepanelen waarmee het totale aantal panelen van Home Center groeit naar 20.000 stuks. Het 320 meter lange Home Center gebouw wordt aan de spoorzijde voorzien met een extra wand van sandwichpanelen voor een optimale isolatie. Alle daken zijn de laatste jaren al voorzien van extra isolatie. Het klimaatsysteem wordt de komende jaren vomgebouwd naar elektrische systemen.

Foto: eigen foto Home Center

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven