Hollander Techniek neemt Pick & Place over • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Hollander Techniek neemt Pick & Place over


Met de overname van de activiteiten van Pick & Place verwacht Hollander Techniek (Apeldoorn) zich nog beter te kunnen onderscheiden als veelzijdig leverancier van turnkey-oplossingen voor industriële projecten.

Verbreding
De inbreng van Pick & Place op het gebied van robotisering en palletisering wordt door de technische dienstverlener als een belangrijke verbreding van de eigen deskundigheid gezien. Bovendien is men er in is geslaagd om de hierbij verlangde know-how op het gebied van meet-, regel- en besturingstechniek op een juiste wijze te bundelen. Zowel voor bestaande Pick & Place-relaties als voor nieuwe opdrachtgevers wordt de veeljarige ervaring op het gebied van industriële automatisering van de Apeldoornse onderneming als een meerwaarde gezien.

Strategische keuze
Het recente besluit van Pick & Place (Zelhem) om de bedrijfsactiviteiten onder te brengen bij Hollander Techniek is een strategische keuze. Met deze stap voorziet het management van het Achterhoekse bedrijf betere groeikansen voor de onderneming. Pick & Place legt zich toe op geautomatiseerde producthandling en robotisering, en Hollander Techniek is ervan overtuigd dat deze specialisatie goed aansluit bij haar huidige activiteiten als industriële automatiseerder en system integrator.

Pick & Place
Pick & Place heeft zich weten te onderscheiden als vakkundige system integrator in industriële turnkey-projecten. Tot de werkzaamheden behoren het ontwerpen en bouwen van installaties op het gebied van robotisering en palletisering die vooral worden toegepast in sectoren als de voedingsmiddelen-, de farmaceutische- en de kartonnage-industrie. Een recente rotiseringsoplossing bestaat uit onlangs opgeleverde apparatuur voor het verpakken van complex te handlen producten in dozen of kratten. Het betrof in dit geval zowel vormvaste objecten als niet-vormvaste producten (zoals vloeistofzakken) waarbij sprake was van cyclustijden van 20 tot 300 producten per minuut. Bij palletiseren gaat het vooral om de levering van een uitgekiend systeem voor automatische palletbelading van dozen, blikken, zakken en trays. Dit kan de aanvoer van het product tot aan de palletisering en foliewikkeling betreffen, met een capaciteit tot 1.400 dozen per uur.

foto:
Met een ferme handdruk wordt de overname bevestigd van de activiteiten van Pick & Place door technische dienstverlener Hollander Techniek. Links op de foto Erik Hollander (algemeen directeur Hollander Techniek), rechts Paul Kemna (voormalig directeur Pick & Place).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven