Hoe Red je Pakketje het zelf niet redde: miljoenenschuld nekte de last mile speler • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Hoe Red je Pakketje het zelf niet redde: miljoenenschuld nekte de last mile speler


Red je Pakketje ging vorige maand failliet. Moederbedrijf Instabox, dat het bedrijf net had overgenomen, trok de stekker eruit. De Noren zagen geen toekomst meer in de zwaar verlieslijdende tak.

Red je Pakketje groeide de jaren als kool. Met name in 2021 werd volop uitgebreid in warehouse capaciteit. Opende RJP in de zomer  van 2021 nog een nieuw dc in Rijen, enkele maanden later volgde een verdrievoudiging van het dc in Zwolle.

Miljoenenschuld

De overname door Instabox gaf een nieuwe dynamiek en kapitaalinjectie aan het bedrijf, maar inmiddels weten we beter. Red je pakketje ging ten onder. Het bedrijf, inmiddels omgedoopt tot Instabox Benelux,  bezweek in november onder een verlies van €24 miljoen dit jaar op een omzet van 28 miljoen, blijkt uit een reconstructie van het FD. De curator verkocht een deel van de boedel aan DHL, inclusief 1000 pakketkluizen.

Instabox trekt stekker eruit

Aanvankelijk kreeg RJP de ruimte van de Zweden voor verdere schaalvergroting op de Nederlandse markt. Toen de verliezen verder opliepen, stak eigenaar Instabox geen geld meer in het bedrijf en haalden grote klanten als H&M en de Bijenkorf hun orders terug. Het faillissement betekende dat bijna duizend medewerkers, van wie velen een flexcontract hadden, hun baan verloren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven