Ga naar hoofdinhoud

Hoe kunstmatige intelligentie de boekenlogistiek helpt


Jaarlijks verschijnen er in Duitsland 70.000 nieuwe boeken. KNV Zeitfracht is als logistiek dienstverlener gespecialiseerd in de logistiek van boeken en slaat nu de handen ineen met het Fraunhofer Instituut voor Industriële Engineering.

Leren voorspellen

De wetenschappers van het onderzoeksinstituut zetten een project op om op basis van kunstmatige intelligentie de processen van KNV Zeitfracht te verbeteren. Doel is om beter te kunnen forecasten en op die manier de voorraden beter te kunnen controleren. 

“Met dit soort innovatieve projecten zetten we trends en zijn we goed gepositioneerd voor de toekomst. De samenwerking tussen wetenschap en het bedrijfsleven zal voor beide partijen vruchtbaar zijn”, zegt Thomas Ralf van KNV Zeitfracht. 

https://www.youtube.com/watch?v=t3BfOYKs01Y

Kunstmatige intelligentie

Op basis van kunstmatige intelligentie moet KNV Zeitfracht straks beter in staat zijn om te beoordelen hoe de honderdduizenden (audio)boeken, games, kalenders en andere artikelen in de toekomst zullen verkopen, of er ingespeeld moet worden op trends of op andere gebeurtenissen. Hiervoor worden volgens de projectpartners verschillende databronnen aangewend. 

Het project, waarvan de titel luidt ‘Verdere ontwikkeling van dynamische dispositie door middel van kunstmatige intelligentie’, wordt gefinancierd door de deelstaatregering van Baden-Württemberg. 

Miljoenenomzet

KNV Zeitfracht is de grootste boekengroothandel van Duitsland. Het hoofdkantoor staat in Erfurt en verder zijn er vestigingen in Stuttgart, Berlijn en Hamburg. KNV Zeitfracht distribueert naar Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Zuid-Tirol. In 2016 bedroeg de omzet in totaal bijna 550 miljoen euro. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven