Hoe komt het dat Nederland zo populair is voor logistiek vastgoed? • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Hoe komt het dat Nederland zo populair is voor logistiek vastgoed?


Duitsland is het aantrekkelijkste Europese land voor beleggingen in logistiek vastgoed, blijkt uit onderzoek van internationaal vastgoedadviseur Savills. Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk staan op de tweede en derde plaats en Nederland valt net buiten het podium.

Duitsland biedt strategische kansen voor beleggers die willen profiteren van de groeiende en grensoverschrijdende e-commerce, zo valt er te lezen.

Britten zijn online shoppen gewend

Het Verenigd Koninkrijk, dat derde staat, heeft de meest ‘volwassen’ e-commercemarkt van Europa en laat de laagste spreiding zien tussen internetgebruik en online aankopen, wat betekent dat Britten gewend zijn om online te shoppen. De verwachting is dat de stijgende trend zal voortzetten, met een groei van e-commerce van 6,7% in de aankomende vijf jaar. Dit vertaalt zich vervolgens in een groeiende vraag van beleggers naar logistiek vastgoed.

Marcus de Minckwitz Director Regional Investment Advisory EMEA bij Savills, zegt: “Hoewel de effecten over heel Europa voelbaar zijn, toont de Savills LMA Index aan dat West-Europa voorop loopt als het gaat om e-commerce-penetratie en daaropvolgend de investeringen in de logistieke vastgoedmarkt” ,aldus Marcus de Minckwitz van Savills.

https://twitter.com/WarehouseTotaal/status/1138725122100146178
Je kunt je hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Vraag naar logistiek vastgoed neemt toe

“Ondanks de uitdagende sociaaleconomische vooruitzichten is de verwachting dat de retailomzet in Europa gemiddeld met 2,1 procent per jaar zal stijgen. Doordat meer aankopen online zullen plaatsvinden, verwachten wij dat de vraag van zowel beleggers als gebruikers naar logistiek vastgoed verder zal toenemen.”

Nederland heeft ‘veel potentie’

Nederland staat op de vierde plaats, als markt die nog ‘veel potentie’ biedt omdat de relatie tussen retail en de logistieke sector verder kan versterken. “Nederlanders weten de weg naar webwinkels beter te vinden dan andere Europese consumenten, maar ze geven (nog) wel aanzienlijk minder geld uit”, vertelt Douglas van Oers van Savills.

“Dit biedt ruimte voor substantiële verdere groei van e-commerce in Nederland, wat mijns inziens gaat zorgen voor een toenemende vraag naar logistiek vastgoed in de aankomende jaren”, besluit Van Oers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven