Hoe kies je de juiste deuren voor je magazijn?  • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Hoe kies je de juiste deuren voor je magazijn? 


Het kiezen van de juiste deuren voor elk industrieel pand kan moeilijk zijn, vooral omdat je industriële deuren zo’n cruciaal onderdeel van je bedrijf zijn, ze bieden toegang tot en buiten je gebouw en houden je personeel en goederen veilig. Daarom hebben we deze gids samengesteld om je te helpen bepalen welke deuren voor je magazijn het meest geschikt zijn.

Een van de eerste dingen die je moet overwegen, is of je binnen- of buitendeuren nodig hebt voor je magazijn. Misschien heb je beide nodig? Dit is een cruciale stap omdat, afhankelijk van de omgeving waarin je deuren zich bevinden, ze mogelijk speciale voorzieningen nodig hebben om ze tegen bepaalde elementen te beschermen. Hoewel stalen deuren bijvoorbeeld zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt, zijn ze door hun slijtvaste, omvangrijke buitenkant ideaal voor buitengebruik. Ook zijn rolluikdeuren minder opdringerig, waardoor ze beter geschikt zijn voor binnen.

Aanvullende beveiligingsfuncties

Een ander ding om te overwegen is de beveiliging van je magazijn. Afhankelijk van waar je deuren worden geplaatst, moet je ervoor zorgen dat je over voldoende beveiligingsmaatregelen beschikt om je bedrijf te beschermen. Als je medewerkers bijvoorbeeld in het magazijn werken, heb je deuren nodig die voldoen aan de geldende gezondheids- en veiligheidsvoorschriften, zoals brandwerende deuren. Een ander ding om in gedachten te houden is dat sommige magazijnverzekeringen vereisen dat je buitendeuren extra veiligheidsvoorzieningen hebben, zoals geautomatiseerde controlesystemen en deurstoppers.

Voldoende ruimte

Bij het bepalen welke deuren het meest geschikt zijn voor je magazijn, is het belangrijk om na te denken over hoeveel ruimte je hebt. Zo zijn deuren die verticaal openen en sluiten veel beter geschikt voor kleinere ruimtes, omdat ze weinig ruimte nodig hebben om te functioneren en andere items of voertuigen er dichtbij kunnen komen, waardoor ze perfect zijn voor laad- en losperrons. 

Gebruik

Als je deuren vaak worden gebruikt vanwege veel verkeer in en uit je magazijn, heb je deuren nodig die snel kunnen openen en sluiten om vertragingen in het werkproces te voorkomen. Het type deuren dat je nodig hebt, hangt ook af van het type verkeer dat binnenkomt en vertrekt. Als het bijvoorbeeld alleen voetgangersverkeer betreft, heb je een stalen scharnierende personeelsdeur nodig die stevig maar beheersbaar is, waardoor mensen gemakkelijk kunnen komen en gaan en toch een hoog niveau van veiligheid en beveiliging kunnen garanderen. Als het verkeer echter voornamelijk uit voertuigen bestaat, heb je veel grotere deuren nodig, zoals extra grote deuren voor laadperrons met extra functies zoals bumpers en wielgeleiders.

Omgeving

Een van de belangrijkste zaken waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van het juiste type deuren voor je magazijn, is het milieu. Als je bijvoorbeeld in industrieën werkt die te maken hebben met voedsel of medicijnen, heeft je magazijn specifieke omgevingscontroles nodig, zoals temperatuur- en anti-besmettingscontrole. Daarom raden we vriezerdeuren aan, die zijn ontworpen om te voldoen aan de strenge eisen voor het werken in een vriezeromgeving. Ook de roestvrijstalen deuren met deurbeslag van hetzelfde materiaal zijn vaak geschikt. Ze zijn ontworpen voor toepassingen waar hoge eisen worden gesteld aan hygiëne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven