Ga naar hoofdinhoud

Hoe kies ik een passend energiecontract voor mijn bedrijf?


Hoewel het altijd al belangrijk is om een passend energiecontract voor je bedrijf te hebben, is het in tijden van stijgende energietarieven des te belangrijker om niet te veel te betalen voor zakelijke energie. Daarbij is een passend energiecontract noodzakelijk. Maar: hoe weet je nou precies welk energiecontract je voor je bedrijf nodig hebt? Ben je bijvoorbeeld een kleinzakelijke of grootzakelijke energieverbruiker? En kun je door kleinzakelijk of grootzakelijk energie vergelijken geld besparen? In dit artikel lees je meer over hoe je een passend energiecontract voor je bedrijf kunt scoren.

Kleinzakelijk of grootzakelijk energiecontract: welke heb je nodig?

Voordat je een energiecontract afsluit, is het nodig om te weten of je een kleinzakelijke of een grootzakelijke energieverbruiker bent. Bedrijven die beschikken over een energieaansluiting waarvan de totale capaciteit kleiner dan 3 x 80 Ampère is en een gasaansluiting die kleiner is dan 40m3 per uur zijn kleinzakelijke verbruikers. Zij ontvangen altijd één factuur en betalen net als particuliere klanten maandelijks een voorschot. Het kan zijn dat ze aan het einde van het jaar iets bij moeten betalen of dat ze geld terug kunnen krijgen. Beschikt je bedrijf over een elektrische aansluiting met een totale capaciteit die groter is dan 3 x 80 Ampère en een gasaansluiting die groter is dan 40m3 per uur dan heb je grootzakelijke energie nodig. Hierbij ontvang je altijd twee facturen; een van de netbeheerder en een van het energiebedrijf. Ook betaal je alleen voor wat je verbruikt hebt en sta je aan het eind van het jaar dus niet voor verrassingen.

Kies je voor grijze of groene zakelijke energie?

Weet je eenmaal wat voor een soort verbruiker je bent dan is het tijd om op zoek te gaan naar een passend energiecontract. Hierbij moet je de keuze maken tussen grijze en groene zakelijke energie. Steeds vaker kiezen ondernemers voor groene stroom voor hun bedrijf. Niet alleen omdat dat een meer duurzame keuze is, maar ook omdat dit een vorm van energie is die ze zelf op kunnen wekken met behulp van zonnepanelen. Daarmee zorg je ervoor dat je niet meer afhankelijk bent van wat er allemaal op de energiemarkt gebeurt, zoals nu het geval is met de stijgende energietarieven. Desondanks beschikken veel ondernemers in ons land nog steeds over grijze stroom. Het is goed om te weten dat grijze energie slechter is voor het milieu dan groene energie. Bij de productie van grijze stroom komt namelijk veel meer CO2 vrij dan bij de productie van groene stroom.

Gebruik een zakelijke energie vergelijker voor beste deal

Heb je de keuze gemaakt uit groene of grijze stroom? En weet je of je een kleinzakelijk of grootzakelijk energiecontract nodig hebt? Ga dan aan de slag met een zakelijke energie vergelijker om een energiecontract te scoren dat goed bij je bedrijf past. De reden dat je zo’n vergelijker moet gebruiken in plaats van zelf handmatig op zoek gaan, is dat je hiermee ontzettend veel tijd, energie en zo ook geld bespaart. Het enige wat je namelijk hoeft te weten, is wat je jaarlijkse energieverbruik is en of je groene of grijze stroom af wilt nemen. Die gegevens moet je invullen in de zakelijke energievergelijker en de tool gaat voor je op zoek. Hierbij krijg je altijd meerdere aanbiedingen te zien waarbij je zelf een keuze kunt maken. Goed om te weten: een zakelijke energievergelijker is vrijwel altijd onafhankelijk. Dat betekent dat je het meest complete aanbod van dat moment te zien krijgt en dat je dus niet verder hoeft te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven