Hier verrijst het nieuwe warehouse en hoofdkantoor van DHL Global Forwarding • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Hier verrijst het nieuwe warehouse en hoofdkantoor van DHL Global Forwarding


DHL Global Forwarding bouwt een nieuw warehouse  annex hoofdkantoor op het SEGRO Park Amsterdam Airport. Eind oktober werd de bouw officieel afgetrapt.

In 2024 neemt de expeditietak van DHL, dat recent in Dordrecht zijn vierde, nationale sorteercentrum heeft geopend, zijn intrek op de nieuwe duurzame locatie aan de Barnsteen in Hoofddorp die volgens BREEAM Excellent duurzaamheidsstandaarden gebouwd wordt.

Met het openen van het toegangshek naar het bouwterrein, ging de nieuwbouw symbolisch van start.

Warehouse

De opslag- en crossdockactiviteiten gaan plaatsvinden in een ruimer warehouse van 23.000 m2, met 38 docks waarvan er twee uitgerust zullen worden met een 20 foot docklift. Er zijn speciale faciliteiten voor het vervoer van gevaarlijke stoffen, perishables  en life sciences goederen. Ook wordt de nieuwbouw uitgerust met een modern kantoorgedeelte van 3.600 m2 dat de hoofdvestiging van DHL Global Forwarding in Nederland gaat worden. 

Henk Venema, CEO DHL Global Forwarding Benelux: “Als grootste luchtvrachtexpediteur voegen we belangrijke nieuwe faciliteiten toe aan het luchtvrachtarsenaal van Schiphol. Daarmee draagt DHL direct bij aan de belangrijke vrachthubfunctie van onze nationale luchthaven voor de Nederlandse economie.

Duurzaamheid

De nieuwbouw wordt gasloos, volledig geïsoleerd met duurzame houten accenten in de gevelbekleding en heeft zonnepanelen die het gebouw voorzien van energie. Voor het werkcomfort is er een ruim balkon toegevoegd aan de kantoorruimte. Het buitenterrein wordt voorzien van laadplekken voor elektrische auto’s en rondom het warehouse komt een groene zone met een diversiteit aan bomen en planten. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven