Ga naar hoofdinhoud

Heutink vangt schoolpieken op met nieuw systeem


Heutink in Rijssen, leverancier van schoolbenodigdheden voor voortgezet onderwijs, de welzijnsector en kinderopvang, ziet de komst van het nieuwe schoolseizoen alweer met plezier tegemoet. Vanwege de hoge orderdichtheid in de aanloop van een
nieuw schooljaar, moeten snelheid en betrouwbaarheid van de levering vanzelfsprekend optimaal zijn. Om dit proces voor de piekperiode (mei – juli) volledig geoptimaliseerd te hebben, begon Heutink in oktober 2007 met het vertalen van een theoretische optimalisatie naar een automatisch bakkentransportsysteem.

Doel van de aanpassing van het transportsysteem was uiteindelijk om de tussenbuffers in het pickproces te verkleinen, de handelingen van de bakken te verlagen en de interne routing sterk te verbeteren. Om dit te realiseren heeft Heutink, op basis van eerdere ervaringen, de kennis van Van Riet MHS ingeroepen. Een analyse van de orderstructuren en volumes leidde tot een lay-out die perfect past bij de doelstellingen van Heutink.

Routing
Het transportsysteem, dat sinds begin april operationeel is, verbetert de routing van het orderpickproces en combineert de hoge eisen van controle met een sterke vermindering van het interne transport van de orderverzamelbakken. Vanuit het
order startgebied wordt, met behulp van de Van Riet oplossing, in het bovenliggende computersysteem van Heutink bepaald, naar welke gewenste locaties de bakken getransporteerd moeten worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven