Het meest facilitaire kantoorgebouw van Nederland • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Het meest facilitaire kantoorgebouw van Nederland


Facilicom Services Group vierde onlangs dat ook de laatste verdiepingen van het nieuwe hoofdkantoor in Schiedam zijn verhuurd. Het pand, dat vorig jaar werd opgeleverd, wordt wel gezien als het ‘meest facilitaire kantoorgebouw van Nederland’.

Het gebouw is door Facilicom geheel in eigen beheer werd ontwikkeld, en omvat 11.500 m2 kantoorruimte. Het kenmerkt zich onder meer door volledig geïntegreerde toepassingen op het terrein van beveiliging, catering, schoonmaak en energiebeheer en -opwekking. Zo vindt de klimaatbeheersing plaats via warmte- en koudeopslag en levert een windmolen op het dak een energiehoeveelheid vergelijkbaar met het energiegebruik van vier gezinnen in Schiedam.

Offshore
Naast de groepsholding, zetelen ook de Facilicom bedrijfsdivisies Trigion (Beveiliging), Gom (Schoonhouden), Prorest (Catering) en Axxicom (Personeelsdiensten) in het gebouw. In totaal biedt het pand aan zo’n 400 medewerkers een werkplek. Voor een termijn van respectievelijk drie en vijf jaar heeft Offshore onderneming Gusto MSC, onderdeel van SBM Offshore NV, inmiddels de laatste twee verdiepingen (totaal 1.500 m2) in gebruik genomen.

Staalkaart
Volgens Paul Janssen, stafdirecteur marketing, is de centrale ligging (aan de A4 bij Schiedam) en de goede bereikbaarheid per openbaar vervoer een belangrijke overweging geweest voor de nieuwe huurder om het contract te ondertekenen. Daarnaast heeft volgens hem meegespeeld dat het kantoorgebouw geldt als een staalkaart van ‘state-of-the-art’ technische innovaties op het gebied van klimaatbeheersing, beveiliging en energieverbruik. Janssen: “Dat heeft een gebouw opgeleverd waarin het niet alleen bijzonder prettig werken is, maar dat zich ook nog eens kenmerkt door uitzonderlijk lage exploitatiekosten en grote toekomstvastheid. Kennelijk is die kwaliteit ook in een moeilijke kantorenmarkt als de huidige een beslissend criterium.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven