Het krachtigste XXL-zonnedak van Europa met 13,1 megawatt • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Het krachtigste XXL-zonnedak van Europa met 13,1 megawatt


Nunner Logistics krijgt in Venlo het krachtigste zonnedak van Europa. Het XXL-warehouse waarin de logistiek dienstverlener de logistiek verzorgt voor supermarktketen Lidl, wordt volledig volgelegd met zonnepanelen. 

Elektriciteit voor 4500 huishoudens

Met een oppervlakte van 110.000 vierkante meter levert het dak straks een vermogen van 13,1 megawatt: het hoogste vermogen dat in Europa door één dak wordt geleverd, voldoende om 4500 huishoudens van elektriciteit te voorzien.

‘Nieuwe mijlpaal’

Het pand van 110.000 vierkante meter biedt onderdak aan de logistieke operatie voor de webshop van de Duitse retailketen Lidl. “Duurzaamheid zit in het DNA van zowel Lidl als Nunner. Voor ons is duurzaamheid onlosmakelijk verbonden aan goed ondernemerschap. Wij streven naar een bedrijfsvoering met een positieve impact op de omgeving. Dit zonnedak is een nieuwe mijlpaal en laat zien dat dit mogelijk is”, vertelt Erwin Cootjans, CEO van Nunner Logistics.

Lees hier ons artikel over de uitbreiding van het ‘Lidl-dc’ in Venlo.

Oplevering medio 2020

Op korte termijn wordt gestart met de installatie van de zonnepanelen. Medio 2020 moet het krachtigste zonnedak van Europa een feit zijn. Zelfs als Nunner dan maximaal gebruik maakt van het warehouse, leveren de zonnepanelen meer duurzame energie dan nodig is voor eigen gebruik. Wat overblijft, levert Ecorus (ontwikkelaar van zonne-energieprojecten) aan het elektriciteitsnet. Om dat mogelijk te maken, investeert de netbeheerder in uitbreiding van het elektriciteitsnet met een nieuw middenspanningsstation.

Bekijk hier een reportage over Nunner Logistics op RTL7.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven