Ga naar hoofdinhoud

Herstructurering Datalogic compleet


Datalogic, fabrikant van barcodelezers en RFID-systemen, is compleet geherstructureerd. De onderneming is in drie zelfstandige ondernemingen opgesplitst: Datalogic Scanning, Datalogic Automation en Datalogic Mobile.

“Met deze opsplitsing kunnen de afzonderlijke ondernemingen zich beter op hun markt concentreren, groeien en een beter resultaat bereiken”, zegt CEO Roberto Tunioli.

Scanning
Datalogic Scanning houdt zich bezig met hand held readers en stationaire leesapparaten (vlakbedscanners) voor de handel. De hoofdvestiging van deze divisie staat in de VS. De twee productgroepen hand held readers van de Datalogic-groep zijn in één productaanbod geïntegreerd. De bestaande reeks stationaire scanners voor de handel blijft gehandhaafd.

Automation
Datalogic Automation, met het hoofdkantoor in Italië, is verantwoordelijk geworden voor drie productgroepen: Unattended Scanning Systems, markeringssystemen en RFID. Deze drie productgroepen richten zich op dezelfde markt. Dit gegeven wordt door Datalogic benut om een sterke infrastructuur te garanderen.

Mobile
Datalogic Mobile tenslotte brengt de productgroepen van Mobile Computers op de markt. Ook hier worden de beide bestaande productgroepen door Datalogic geïntegreerd in één breed productpalet. De hoofdvestiging zit ook hier in Italië.
De holding Datalogic S.p.A., met de hoofdvestiging in Bologna en een notering aan de beurs van Milaan, zal de groep en haar drie ondernemingen verder ondersteunen in visie, strategie en beleid en de financiële koers van de groep uitzetten en bewaken.

Nieuwe sales director
Tot bedrijfsleider van het nieuwe Datalogic Mobile CEC is Michael W. Laufen (57) benoemd. Hij geeft als Regional Sales Director CEC leiding aan de onderneming in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Oost-Europa en de Benelux.
De Raad van Commissarissen gaf aan bij deze benoeming vooral belang te hebben gehecht aan vakkennis en ervaring: “Hoewel zijn voorafgaande activiteiten bij Datalogic zeker van pas zullen komen bij de start in de nieuwe baan, heeft vooral de vakkennis de doorslag gegeven bij zijn benoeming tot bedrijfsleider van Mobile. Met zijn beroepservaring als voormalig bedrijfsleider van Datalogic GmbH en Datalogic Benelux heeft de heer Laufen een uitstekende indruk gemaakt”, aldus Roberto Tunioli, CEO van Datalogic. Michael Laufen is sinds 1999 bij Datalogic in dienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven