Henkel kiest ook voor rode pallets • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Henkel kiest ook voor rode pallets


De cosmeticaproducten van het Duitse Henkel worden sinds begin dit jaar op rode pallets geleverd aan de grote Nederlandse, Belgische en Franse retailers. Palletpooler LPR ondertekende in januari zijn eerste overeenkomst met de Düsseldorfse groep voor de levering van 200.000 pallets per jaar aan Henkels distributiecentra in Château-Thierry (Aisne, Frankrijk) en Kampenhout (België).

De cosmeticadivisie van Henkel, bekend om merken als Schwarzkopf, Fa, Diadermine en Vademecum, gebruikte tot nog toe vooral blanke pallets uit het EPAL-systeem (de open pool van ruilpallets). Henkel liep met name in de Benelux en Frankrijk tegen twee moeilijkheden aan. Ten eerste moest het zorgen dat de FMCG-sector de pallets accepteerde, en ten tweede moest het organiseren dat het de pallets ook weer terug kreeg.
Sinds begin dit jaar levert LPR’s bekende Full Service-systeem daarom de bekende rode pallets (formaat 800 x 1.200mm), die worden geaccepteerd door alle Franse, Belgische en Nederlandse retailers, aan de eigen dc’s. Bijkomend voordeel voor Henkel is dat LPR een systeem heeft geïmplementeerd voor het ophalen van de EPAL-pallets op de locatie Château-Thierry.

Verschillende palletoplossingen
Mark Maurer, corporate inkoopdirecteur logistiek bij Henkel verklaart: “Wij gebruiken verschillende palletoplossingen voor elk van onze divisies;  Was- en reinigingsproducten, Cosmetica en verzorgingsproducten, en Kleeftechnologieën. Het Europese bereik, de werkwijze van LPR en het vermogen om een oplossing te bieden die aan onze werkelijke behoeften voldoet, vormden de factoren die ons overtuigden. Met LPR hebben wij gekozen voor de introductie van een nieuwe leverancier en daarmee hebben we de meest geschikte oplossing gevonden voor onze markten en producten.”  Frank Janssen, managing director LPR Benelux vult aan: “Met Henkel voegen wij een van de wereldleiders in reinigings- en verzorgingsproducten toe aan ons klantenbestand. Deze overeenkomst versterkt wederom onze positie in de sector cosmetica- en toiletproducten en bij vooraanstaande fabrikanten in de FMCG sector.”

Henkel   LPR-Henkel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven