Ga naar hoofdinhoud

‘Heftrucks vandaag nog besteld, is morgen al in huis’


ZHE Trading is de exclusieve importeur van Hyundai-vorkheftrucks in Nederland en levert daarnaast reachtrucks, palletwagens, stapelaars, onderdelen en veel meer. In coronatijd nam de vraag naar vorkheftrucks flink toe, vertelt salesmanager Julian Vissers: “We hebben flink moeten zweten.”

Hoe is het ZHE Trading de afgelopen maanden vergaan? 

“We hebben het behoorlijk druk gehad. Dat kwam onder meer door de veranderende markt. Sommige branches hadden het razend druk en dat vraagt om een snelle opschaling van de interne transportvloot. Andere branches hadden het rustiger en dat vraagt om begrip vanuit de leverancier en het meedenken in oplossingen. Het is uiteindelijk aan ons om iedere relatie snel een passende oplossing te bieden.”

Dan moeten de voorraden wel op orde zijn…

“Wij hebben 95 procent van de onderdelen op voorraad. Daarnaast hebben we de belangrijkste kennis in huis en hebben we een uitgebreid dealernetwerk door Nederland met servicepunten bij u in de buurt. Daardoor kunnen we problemen op locatie snel lokaliseren en oplossen, bijvoorbeeld door extra tijdelijke units te leveren. Zit je in Groningen, ook dan zit er een dealer op 30 minuten bij je vandaan. Vandaag besteld is morgen al in huis. En is dat te laat, dan leveren we een overbruggingsmachine waardoor je in ieder geval geen tijd verliest.”

In hoeverre hebben de restricties in coronatijd jullie service beïnvloed? 

“Er zijn partijen die het jaarlijks onderhoud van hun materieel hebben uitgesteld, maar als een machine echt stilstaat, dan komen wij natuurlijk langs. Wij vragen de klant dan: zet de machine buiten, wij komen er met onze uitgebreide servicebus aan en repareren of onderhouden de machine op locatie. Wij willen logistieke uitdagingen zo snel mogelijk oplossen. Verder verlenen we altijd service op afstand. 9 van de 10 storingen kunnen op afstand worden opgelost. Daaraan zitten geen kosten verbonden en dat zie je terug in de TCO. Wij kunnen heel snel schakelen met een loodsbaas om interne problemen op te lossen, zonder dat de directeur of eigenaar ingeseind hoeft te worden. Die ziet aan het einde van de rit wel dat er, tegen eerlijke tarieven, service is verleend en dat er dus eigenlijk waarde is toegevoegd. Stille, onopgemerkte service dus eigenlijk.”

Een van de trucks in jullie portfolio zijn de elektrische heftrucks. Hoe staan die ervoor?

“Dit is een sterke opwaartse trend, bijna alle heftrucks zijn nu elektrisch. Ze zijn energiezuinig, stil in gebruik en daarnaast hebben wij net een nieuwe lijn elektrische machines uitgebracht. Deze zijn nog stiller en energiezuiniger dan de voorgangers. Al onze elektrische machines zijn voorzien van twee individuele AC-techniek rij-motoren op de vooras. Dit resulteert in een scherpe draaicirkel en een lage TCO omdat wij niet werken met een extra vooras. Dit is belangrijk, want een heftruck kopen kan iedereen, maar het gaat om het volledige plaatje. Natuurlijk is iedere situatie verschillend, maar wij garanderen een lage TCO.”

Tot slot: wat is er bij ZHE Trading mogelijk wat betreft lease en huur?

“Kopen, huren en leasen behoren allemaal tot de mogelijkheden. En snel, want Hyundai heeft een eigen leasemaatschappij met aantrekkelijke tarieven. Hierdoor is het mogelijk dat we binnen tien minuten kunnen weten wat de mogelijkheden en klantwensen zijn. Wij kunnen dit meteen vertalen in een overeenkomst en een snelle levering. Daarnaast bieden we standaard lange garanties aan op onze producten, dit toont aan dat wij vertrouwen hebben in hetgeen we leveren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven