Hans Stacey wint Trans Oriëntale Rally • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Hans Stacey wint Trans Oriëntale Rally


Het was voor alle betrokkenen een klap toen bekend werd dat de rally Parijs-Dakar dit jaar niet doorging. Niet in het minst voor Hans Stacey, die in een truck gesponsord door MAN en MotracLinde, tot de grote kanshebbers behoorde. Als alternatief nam de equipe van Stacey vorige maand deel aan de Trans Oriëntale Rally 2008, van Sint-Petersburg naar Bejing. En Hans Stacey deed wat hem te doen stond: winnen!

Riante voorsprong
Na vijf dagoverwinningen, drie tweede plaatsen en twee derde plaatsen in de 18-daagse monsterrally leidde de MAN truck met rijder Hans Stacey, navigator Charly Gotlib en monteur Bernard der Kinderen al ruim voor het einde van de race met een riante voorsprong het algemeen klassement.  De Trans Oriëntale Rally vond dit jaar voor het eerst plaats en telde, door het cancellen van Parijs-Dakar, veel grote namen in het deelnemersveld.

Ongelooflijk zwaar
Het was dan ook niet zomaar een rally. De 10.000 kilometer tussen Sint-Petersburg en Bejing zijn ongelooflijk zwaar geweest. Team manager Fred van Putten: “We zijn erg blij, de rally was heel zwaar, maar we zijn er goed doorheen gekomen. Er is zoveel gebeurd. Eerst Chagin die – buiten zijn schuld – een motorrijder aanrijdt met dodelijke afloop en zich vervolgens terug trekt uit de competitie, vervolgens de Rooy die uitvalt. Twee van onze trucks hebben op hun kant gelegen, we hebben veel lekke banden gehad en een aantal vervelende technische problemen. Maar wat het hele team heeft gepresteerd is fantastisch. Hans heeft de laatste dagen vooral heel beheerst en verstandig gereden, wat slim is geweest gezien de voorsprong die hij toch al had.”

Derde succes
Na Dakar 2007 en de Central Europe Rally is de Trans Oriëntale Rally de derde grote rally die Hans Stacey op zijn naam wist te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven