Ga naar hoofdinhoud

Handige praktijkrichtlijn voor arbo-inspectie van palletstellingen


De staat van onderhoud van palletstellingen moet, vanwege hun dragende functie, regelmatig worden geïnspecteerd. Ook moet worden gecontroleerd of de palletstelling nog veilig kan worden gebruikt. Een handig hulpmiddel hierbij is NPR 5055-1 Magazijnstellingen Arboverantwoordelijkheden en controlelijsten voor de periodieke inspectie op juist gebruik en staat van onderhoud – Deel 1: Palletstellingen.

Richtlijn
De praktijkrichtlijn is een hulpmiddel bij het zorgdragen voor de instandhouding van het veilige draagvermogen van de stelling en een veilige werkomgeving in het magazijn. De richtlijn bevat controlelijsten met vragen die moeten worden beantwoord. De controlelijsten zijn in het bijzonder bedoeld voor de medewerker die verantwoordelijk is voor de magazijnveiligheid en de veiligheidsfunctionaris en preventiemedewerker. De NPR 5055-1 is ook bestemd voor de jaarlijkse onafhankelijk deskundige-inspectie, zoals voorgeschreven in de toekomstige Europese norm EN 15635. Periodieke inspecties hebben ook tot doel te zorgen dat de feitelijke gebruiksomstandigheden niet strijdig zijn met het stellingontwerp.

Commentaar
Het ontwerp van deze praktijkrichtlijn is voor openbaar commentaar gepubliceerd. Belanghebbenden kunnen tot 1 oktober 2008 commentaar indienen bij NEN-Machinebouw en transport. Voor inhoudelijke informatie over deze praktijkrichtlijn of over het normalisatieproces voor magazijnstellingen: ir. Job Landré, telefoon (015) 2 690 179, e-mail: job.landre@nen.nl.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven