Handelsbanken kiest voor software StreamServe • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Handelsbanken kiest voor software StreamServe


Het Zweedse bankconcern Handelsbanken-groep gaat in zee met StreamServe, wereldwijd marktleider van Enterprise Document Presentment (EDP)-software, om haar klantencommunicatie te stroomlijnen en beheren. De overeenkomst is de grootste deal die StreamServe dit jaar in Scandinavië heeft gesloten.

Handelsbanken is in grote delen van Europa actief. Alleen al in Zweden telt het concern 459 vestigingen. Handelsbanken heeft voor de software van StreamServe gekozen om alle klantcommunicatie, waaronder brieven, rekeningafschriften en facturen, effectiever te maken. Bij Handelsbanken staat de relatie tussen de klant en de lokale vestiging centraal. Met de software van StreamServe hebben de lokale vestigingen eenvoudig en snel toegang tot de benodigde documenten en informatie om hun klanten zo goed mogelijk te bedienen.

Bottleneck
“Bijna alle banken weten wat wel en niet relevant is voor klanten”, zegt Christian Hadenius, Nordic CEO van StreamServe. “Dit wordt alleen niet goed benut, omdat men denkt dat technologie hierin de bottleneck is. StreamServe maakt hieraan een einde door informatie uit verschillende systemen te combineren en deze op persoonlijke wijze te presenteren aan individuele klanten. Vervolgens is deze informatie voor verschillende doeleinden te gebruiken, bijvoorbeeld voor e-mails en internet, maar ook voor papieren documenten.”

Met behulp van StreamServe verstuurt Handelsbanken voortaan meerdere documenten voor dezelfde klant in één envelop. Dit is niet alleen klantvriendelijker, zo vindt Handelsbanken, het is ook milieuvriendelijker. Bovendien betekent het een besparing op de verzendkosten.

De overeenkomst met StreamServe maakt deel uit van het doel op langere termijn van Handelsbanken om zijn positie als bank met de meest tevreden klanten te behouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven