Haagse miljoenen moeten duurzame inzetbaarheid in transport en logistiek verbeteren • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Haagse miljoenen moeten duurzame inzetbaarheid in transport en logistiek verbeteren


Den Haag stelt 16,5 miljoen euro subsidie beschikbaar aan de sector transport en logistiek voor twee jaar. Het geld moet de duurzame inzetbaarheid verbeteren.

De overheid vindt het van groot belang dat zoveel mogelijk mensen gezond werkend hun pensioen kunnen bereiken. Sectoren kunnen hiervoor de speciale subsidieregeling MDIEU (Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden) aanvragen. Voor de transportsector wordt 16,5 miljoen euro uitgetrokken de komende twee jaar. Sociale partners in de sector TLN, VVT, FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen zijn verheugd.

Sociale partners blij

De sociale partners: “Wij zijn heel blij dat we deze subsidie hebben kunnen binnenhalen voor de sector. Zo kunnen we extra investeren in duurzame inzetbaarheid. Het is nu meer dan ooit belangrijk dat zoveel mogelijk mensen straks gezond werkend hun pensioen kunnen bereiken. We doen dit via de dienstverlening van het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) die bedrijven en werknemers helpen om die slag te laten plaatsvinden. Op de werkvloer én in de bedrijfscultuur zelf. Ook biedt MDIEU subsidiemogelijkheden voor uitkeringen aan werknemers in de sector die het niet volhouden tot de AOW-leeftijd. Via een zogenaamde Zwaarwerkregeling kun je (onder voorwaarden) maximaal 3 jaar eerder stoppen met werken. Elke maand ontvang je dan een uitkering die je bijvoorbeeld kunt aanvullen door het pensioen eerder te laten ingaan. Dat is een hele welkome regeling.”

Lange adem

Het doel van de MDIEU subsidie is dat na afloop van de regeling duurzame inzetbaarheid een belangrijk en vanzelfsprekend onderdeel is van de manier waarop Nederland werkt. Het start met bewustwording en inzicht in eigen bedrijf en personeel. STL helpt de bedrijven en werknemers in de sector hierbij. Met een bedrijfsaanpak, activiteiten en trainingen. Maar duurzame inzetbaarheid blijft een proces van de lange adem, er zijn geen kortere routes of “quick wins”. De sector transport en logistiek gaat hiermee met volle kracht aan de slag.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven