H.Essers: deze Belgische logistiek dienstverlener distribueert coronavaccins • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

H.Essers: deze Belgische logistiek dienstverlener distribueert coronavaccins


Sinds 26 december wordt het vaccin van Pfizer/BioNTech door heel Europa gedistribueerd. Een van de logistiek dienstverleners die dit voor elkaar bokst, is het Belgische H.Essers

H.Essers heeft veel ervaring als het gaat om logistieke oplossingen voor farmaceutische producten en werkt al vijftien jaar nauw samen met Pfizer. 

“We kijken er ontzettend naar uit om die knowhow nu in te zetten voor een historisch sleutelmoment als dit”, aldus Gert Bervoets, CEO van H.Essers. “De hele wereld zat te wachten op dit nieuws. Wij staan helemaal klaar om Pfizer te ondersteunen met een veilige en snelle distributie van de vaccins zodat mensen snel kunnen worden ingeënt. In combinatie met onze technologisch uitgeruste high secured trailers kunnen we op die manier het veilig en temperatuurgecontroleerd transport van de vaccins mogelijk maken.”

600 trailers

Concreet zal H.Essers de komende maanden de distributie over de Europese wegen regelen. Met een eigen vloot van 600 beveiligde en temperatuurgecontroleerde trailers kan de logistiek specialist flexibel en snel schakelen, ook in piekperiodes.

Bervoets: “In onze jarenlange samenwerking met Pfizer en andere farmaklanten, hebben we een enorme gezamenlijke expertise opgebouwd op het vlak van temperatuurgevoelig transport. Dat maakt dat we ook nu snel kunnen handelen. We hebben net de laatste hand gelegd aan een draaiboek dat een vlekkeloze en veilige distributie moet garanderen.” 

“Cruciaal in dat draaiboek zijn natuurlijk de transporttijden, de 24/7-monitoring en end-to-end track en tracing van het transport,” vult Danny Hendrikse, Vice President Intercompany Operations bij Pfizer, aan. “Ook de temperatuur moet voortdurend worden opgevolgd. Bovendien zullen er wereldwijd diverse logistieke partners instaan voor de distributie. Deze partners worden allemaal aangesloten op een globaal systeem van Pfizer. Zo kunnen we op ieder moment nagaan waar een bepaalde lading zich bevindt.” 

Temperatuurgevoeligheid 

De strikte naleving van de temperatuureisen wordt gegarandeerd door de combinatie van de passieve verpakking met droogijs, ontworpen door het farmaceutische bedrijf zelf, met de hightechvloot van H.Essers en de bewezen transportprocessen voor de farmalogistiek. De eigen controletoren van het logistieke bedrijf bewaakt de locatie en de temperatuur van de trailers 24/7. 

Tijdens piekmomenten is handhaving van de coronamaatregelen in het dc niet te doen

Bekijk resultaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven