Ga naar hoofdinhoud

GXO opent twee nieuwe distributiecentra voor Reebok in Limburg


GXO en Reebok breiden uit met twee nieuwe distributiecentra. In Limburg zijn twee distributiecentra geopend. Automatisering volgt later dit jaar.

Reebok en GXO, dat in Heerlen een geautomatiseerd dc opent voor JD Sports, hebben er 40.000 m2 magazijnruimte bij. In Limburg werden de extra vierkante meters, verspreid over twee dc’s in Wessem en Roermond, dinsdag 13 juni feestelijk geopend.

De deal is het gevolg vzn de uitbreiding van de samenwerking tussen GXO en Farfetch, het  wereldwijde platform voor de luxe mode-industrie heeft de Europese verkooprechten voor Reebok.

Warehouse operatie

De twee nieuwe warehouses richten zich op diensten op het gebied van inbound, opslag, orderpicken, verpakken en verzenden. GXO, dat een mega dc bouwt vlak over de grens, verwerkt ook retourzendingen en verzorgt de refurbishment van producten op de locaties. Dit voor zowel de business-to-business als business-to-consumer activiteiten. Er zijn ongeveer 500 nieuwe medewerkers aangenomen om de warehouses te beheren. Later dit jaar verwacht GXO te beginnen met het toevoegen van verdere automatisering om de efficiëntie verder te verhogen. 

Luc Laurijssens, Managing Director België en Nederland GXO:  “We kijken ernaar uit om automatisering en onze mogelijkheden op het gebied van reverse logistics in te zetten om efficiëntie te verhogen en de ambitieuze plannen van Farfetch  voor wereldwijde groei te ondersteunen.” 

Duurzaamheid distributiecentra

De Nederlandse Farfetch warehouses zijn volledig uitgerust met energiebesparende LED-verlichting en zijn gebouwd om zonder fossiele brandstoffen te werken. Zo is er geen aardgasaansluiting en wordt de temperatuurregeling aangedreven door elektriciteit en elektrische voertuigen die zijn voorzien van loodzuur- en lithiumbatterijen. Beide warehouses zijn ontwikkeld door logistiek vastgoedontwikkelaar Panattoni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven