Grote retailer koopt fulfilment specialist om klant sneller te kunnen leveren • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Grote retailer koopt fulfilment specialist om klant sneller te kunnen leveren


Meer controle over je supply chain en de time to market versnellen? Dan koop je toch gewoon een fulfilment bedrijf op.

Door de toenemende vraag naar e-commerce en mondiale supply chain issues hebben retailers steeds meer  moeite hebben om goederen naar de winkels en op tijd bij de online klant te krijgen.

Oprichter Locus Robotics

Om deze problemen te tackelen, kocht de Amerikaanse retailer American Eagle Outfitters Fulfilment bedrijf Quiet Logistics, oprichter van Locus Robotics dat recent een Europees hoofdkantoor heeft geopend in Amsterdam,  voor een slordige 350 miljoen dollar. De kledingretailer wil met de deal meer controle over zijn toeleveringsketen krijgen.

Acht fulfilmentcentra

Quiet Logistics, gevestigd in Devens, Massachusetts, heeft acht fulfilmentcentra in zes steden waar werknemers, geholpen door robots, verzendorders uitvoeren voor online merken als Mack Weldon, Outdoor Voices en Peloton.

Tweede logistieke deal

De overname, die naar verwachting voor het einde van het jaar wordt afgerond, omvat ook de investeringen van Quiet Logistics in een niet nader genoemd logistiek bedrijf en een roboticabedrijf. In mei kocht American Eagle Outfitters al AirTerra, een startup voor e-commercebezorging die verladers bij elkaar brengt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven