Grootste deal in logistiek vastgoed: Amsterdam Logistic Cityhub verkocht aan CTP • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Grootste deal in logistiek vastgoed: Amsterdam Logistic Cityhub verkocht aan CTP


Amsterdam Logistic Cityhub is verkocht aan CTP, een top vijf Europese vastgoedontwikkelaar en beheerder. De faciliteit is de eerste XXL logistieke stadshub van meerdere verdiepingen in Nederland. ALC omvat circa 120.000 m² aan netto verhuurbare opslag- en last mile distributieruimte en 1700 parkeerplaatsen. De verkoop is de grootste single asset transactie in logistiek vastgoed in Nederland tot nu toe.

Amsterdam Logistic Cityhub (ALC) is ontworpen om de last mile van en naar het centrum van Amsterdam te verkorten. De faciliteit zal een oplossing bieden voor de toenemende congestie en het gebrek aan ruimte in en rond onze hoofdstad. ALC voorziet in de sterke vraag naar opslag- en last mile distributieruimte nabij het stadscentrum en faciliteert in emissievrije pakketbezorging en de bevoorrading van de binnenstad over zowel land als water. 

Direct toegang

De cityhub is strategisch gelegen in de haven van Amsterdam en biedt directe toegang tot de ringweg A10 (3 min) en het stadscentrum via het Noordzeekanaal (7 min). ALC zal circa 120.000 m² netto verhuurbaar vloeroppervlak van uitzonderlijke klasse bieden, waaronder 90.000 m²opslagruimte, 11.000 m² hoogwaardige kantoorruimte, 17.000 m² mezzanine-ruimte met mogelijkheden tot uitbreiding naar 74,500 m². Daarbij komen circa 1700 parkeerplaatsen, 200 laaddocks en een privé-kade van 180 m.

Multimodaal en maximaal duurzaam

Het terrein omvat 220.000 m² aan totale duurzame oplossingen. ALC heeft een multimodale functionaliteit en wordt gebouwd volgens uitmuntende specificaties. De faciliteit wordt eveneens voorloper op het gebied van duurzaamheid; de waterverbinding met het stadscentrum maakt vervoer over water met elektrisch aangedreven boten mogelijk. Daarnaast faciliteert ALC in het realiseren van emissie-vrij transport van en naar de hoofdstad. Met de energieopwekking door zonnepanelen en windturbines op het terrein is de cityhub zelfvoorzienend. Vanwege deze hoge standaarden zal de faciliteit een BREAAM “Excellent” certificering ontvangen. 

Binnenstedelijke distributie

Wim Beelen, ondernemer en bedenker van ALC: “De visie voor Amsterdam Logistic Cityhub is altijd sterk geweest. Deze transactie bevestigt het vertrouwen van CTP in het concept en in de ontwikkelingen van de logistieke markt in de regio Amsterdam. We hebben met de ontwikkeling van ALC een nieuw perspectief op binnenstedelijke distributie neergezet. De hub zet de toon voor de toekomst van logistiek en draagt bij aan een emissievrije binnenstad. Als team zijn we enorm trots dat we ALC hebben gebracht tot waar het nu staat, en nog trotser dat we onze ‘last mile’ eindigen met een historische transactie.”

Last mile logistieke oplossingen

Ralph de Munnik, Directeur CTP Nederland: “We zijn ontzettend trots dat we deze overeenkomst hebben kunnen sluiten en kijken uit naar een intensieve samenwerking met de Gemeente Amsterdam en Port of Amsterdam. Amsterdam Logistic Cityhub is een absolute voorloper op het gebied van last mile logistieke oplossingen om drukke binnensteden te ontlasten. De vraag naar dergelijke logistieke bedrijfsruimte in de Amsterdamse regio is sterk en wij verwachten dat deze vraag nog verder zal toenemen.” “Het huidige aanbod en de ontwikkelingspijplijn in een regio met een leegstand van ca. 6%, zijn beperkt. De stadshub is daarom een unieke kans om zowel bestaande relaties van CTP als nieuwe klanten in de regio Amsterdam te bedienen en past bij ons profiel als ontwikkelaar van hoogwaardige bedrijvenparken. Het multi-tenant, duurzame en multimodale karakter van Amsterdam Logistic Cityhub combineert alle kenmerken van een CTPark in één gebouw. Deze aankoop vormt een schitterend uitbreiding van het CTP netwerk en een mooie stap in onze ambitie om verder te groeien in Nederland.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven