Ga naar hoofdinhoud

Groothandel Solar kiest voor AutoStore: 43.000 bakken, 50 robots en 16 stations


Solar Nederland heeft een nieuw geautomatiseerd opslag- en orderpicksysteem in gebruik genomen. De Autostore-installatie in het warehouse in Alkmaar bestaat uit 43.000 opslagbakken, vijftig robots, en zestien werkstations en is ontworpen, geleverd en geïnstalleerd door Element Logic

“Een robotmagazijn verhoogt onze orderpickcapaciteit en optimaliseert onze bedrijfsprocessen om bestellingen blijvend snel en correct te leveren”, zegt Michiel Rohrman, Managing Director van Solar Nederland, groothandel op het gebied van elektrotechniek, verwarming en sanitair en ventilatietechniek.

Met het Autostore-systeem automatiseert Solar de processen rondom kleingoed, zoals: installatiemateriaal en elektrotechnische materialen. Het gaat in totaal om dertigduizend artikelen. 

“De investering in Autostore zorgt voor een efficiënter gebruik van ons magazijn. Zo kunnen wij orders sneller verzamelen, met een lage foutkans. Dit waarborgt onze betrouwbaarheid en snelheid nu en in de toekomst”, vertelt Rohrman. “Onze klanten profiteren daarnaast ook van voordelen zoals consolidatie van kleingoed en minder risico op schade.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven