Groothandel Sligro begint met bouw van dc voor Zuid-Limburg • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Groothandel Sligro begint met bouw van dc voor Zuid-Limburg


Sligro blijft groeien. De horecagroothandel opent volgend jaar een distributiecentrum in Breda en inmiddels is ook de bouw gestart van een dc in Maastricht. Dat heeft bouwbedrijf Aan de Stegge Twello laten weten. Het warehouse wordt vlak voor de kerstdagen opgeleverd. 

Strategische ligging 

Ten behoeve van de bezorging aan Sligro- en Heineken-klanten optimaliseert Sligro zijn landelijke logistiek netwerk van bezorgservice-distributiecentra. Deels door vergroting van de capaciteit op bestaande locaties, deels door relocatie en deels door uitbreiding met volledig nieuwe vestigingen die aan het netwerk worden toegevoegd. 

De nieuwe vestiging in Maastricht krijgt Zuid-Limburg als verzorgingsgebied. Het pand komt aan de A2 te staan op een kavel van ruim 40.000 vierkante meter. Het dc wordt 16.703 vierkante meter groot, waarvan 15.000 vierkante meter aan koel-, vries- en expeditiecapaciteit met een vriescel van 3.625 vierkante meter en 1.480 vierkante meter kantoor.

Bekijk hier de bedrijfsvideo van Sligro.

BREEAM 

De nieuwbouw wordt voorzien van duurzame technieken en wordt gasloos gerealiseerd. Verwarming vindt plaats door warmteterugwinning uit de centrale koelinstallatie. Er wordt gebruikgemaakt van waterbesparende voorzieningen, ledverlichting en er komt een wadi voor de opslag en infiltratie van water op eigen terrein. 

De werkplekken zijn hoogwaardig op het gebied van ventilatie en daglicht. Het pand wordt tevens geschikt gemaakt voor toepassing van PV-panelen. In combinatie met nog meer duurzame toepassingen en bouwmethodes wordt gestreefd naar het behalen van een ‘BREEAM Excellent’ certificering. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven