Ga naar hoofdinhoud

Groot kledingmerk verhuist logistiek van Zweden naar Almelo


Chiquelle opent een distributiecentrum in Nederland. Het Zweedse modemerk, dat kleding, schoenen, tassen en accessoires levert, verplaatst zijn magazijn van Arlandastad (in de buurt van Stockholm) naar Almelo omdat men wil uitbreiden en zich meer wil richten op duurzaamheid.

Het verplaatsen van de logistiek naar Europa is volgens Chiquelle ‘een volgende stap in het versnellen van onze wereldwijde expansie’. Almelo is een ‘strategische locatie in het centrum van het economische hart van Europa’. 

Chiquelle hoopt de levertijden te verkorten en de doorlooptijden te versnellen. In januari 2020 moet de verhuizing volledig zijn voltooid. 

https://www.instagram.com/p/B6P6rLWAEoU/

Duurzaamheid staat centraal

Zogezegd verhuist Chiquelle ook omdat men een ‘winstgevende en duurzame ontwikkeling voor de toekomst veilig wil stellen’, zegt directeur Pouya Boland in een persbericht. 

In Almelo zullen de distributiekosten een stuk lager liggen en daardoor kan Chiquelle meer aandacht besteden aan bijvoorbeeld kledingontwerp- en productie. Chiquelle zal veel minder CO2 gaan uitstoten en op het dc komen zonnepanelen te liggen. 

Boland beseft dat de fashionindustrie een van de vervuilendste industrieën van de wereld is. Maar Chiquelle wil het anders doen, zegt Boland: “Het afgelopen jaar heeft onze ogen geopend. We hebben gerealiseerd wat de gevolgen zijn van onze huidige supply chain en zien ook een groter bewustzijn bij de consument.”

“We zijn misschien een heel kleine speler op de wereldkaart, maar we hopen andere bedrijven te inspireren om de uitdagingen van de industrie aan te gaan zodat we op een verantwoorde manier kunnen blijven groeien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven