GroenLinks en CDA willen nachtwerk in dc’s aanpakken • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

GroenLinks en CDA willen nachtwerk in dc’s aanpakken


Distributiecentra draaien overuren. De belofte ‘vandaag besteld, morgen in huis’ zorgt er immers voor dat magazijnmedewerkers ook in de avond- en nachturen moeten picken en packen om de bestellingen op tijd de deur uit te krijgen. Daar moet verandering in komen, vindt een aantal politieke partijen.

GroenLinks en CDA menen in een interview met BNR dat consumenten best wat langer op hun pakketje kunnen wachten.

Wim-Jan Renkema (GroenLinks) wil dat de voorkeursoptie die webwinkels de klant aanbieden verandert. In dat geval hoeft de fulfilment niet meer ’s nachts plaats te vinden. Het Kamerlid noemt het opmerkelijk dat consumenten vaak extra moeten betalen als ze het pakket liever binnen drie of vier dagen ontvangen. 

Next day delivery moet niet de standaard zijn

CDA’er Rene Peters is het met Renkema eens: als next day delivery niet meer de standaard is, beseffen consumenten misschien dat ze een pakketje heus niet een dag later al nodig hebben.

Branchebrede aanpak

Renkema en Peters beseffen echter ook dat het voor logistiek dienstverleners en andere logistieke bedrijven lastig is om een ommezwaai te maken in een hevig concurrerende markt. Ze pleiten dan ook voor een ‘branchebrede aanpak’ en willen dat staatssecretaris Tamara van Ark in gesprek gaat met betrokken partijen om de voorkeursoptie aan te passen.

Renkema: “Ik kan me voorstellen dat als je nachtwerk duurder maakt voor werkgevers, het voor webwinkels minder interessant is om dat als eerste optie aan te bieden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven