Ga naar hoofdinhoud

Groene uitdaging in Nijmegen: 4 dagen lang emissieloos vervoer


Vier dagen lang emissieloos goederen afleveren en ophalen, in het kader van de ‘Green Capital Challenge logistiek’. Nijmeegse ondernemers met bedrijven gelegen in het centrum gaan de uitdaging aan, in samenwerking met de gemeente en diverse vervoerders. Dag 1 is op dinsdag 17 april. Bij het stadhuis wordt het eerste pakket afgeleverd met een duurzaam voertuig. 

De Binnenstadservice, het stadslogistiek servicecentrum met hubs aan de rand van diverse steden, vraagt hiermee aandacht voor het tekort aan emissievrije vrachtvoertuigen die economische rendabel kunnen worden ingezet. Voor de actie is er een tijdelijke micro-hub inricht op Kelfkensbos. Alle vervoerders die nog niet zonder uitstoot in de binnenstad rijden, kunnen daar hun goederen overdragen om gebundeld te laten afleveren met elektrische voertuigen en bakfietsen.

Samenwerken voor meer impact in de stad
Door nu deze uitdaging aan te gaan en de ambitie te laten zien in Nijmegen, willen de partijen de transitie naar duurzame stadslogistiek versnellen. Bovendien heeft Nijmegen een reputatie hoog te houden, als ‘Green Capital of Europe’ van 2018. De uitdaging voor de komende tijd, Zero Emissie Stadslogistiek in 2025, kan volgens het samenwerkingsverband gehaald worden door data én ruimte te delen; ruimte in de voertuigen, ruimte in de loods. Samenwerken en gebruikmaken van elkaars materieel is daarbij van groot belang. Duurzame stadslogistiek staat al jaren op de agenda van Nijmegen. In 2014 hebben zowel Binnenstadservice als Gemeente Nijmegen de ‘Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek’ ondertekend en onderschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven