Groeiend LPR zet in op toekomst • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Groeiend LPR zet in op toekomst


Ondanks de economische crisis is de omzet van pallet pooling specialist LPR het afgelopen jaar opnieuw gegroeid. Met een stijging van drie procent liep de omzet op tot 101,7 miljoen euro. Het aantal palletbewegingen nam toe met vier procent en steeg tot bijna 40 miljoen.
De groep wist de terugval in volume bij klanten die direct getroffen waren door de crisis te compenseren door contracten met andere klanten, zoals Heineken en Kellogg’s, uit te breiden. Ook werden meerdere nieuwe klanten geworven.
Het feit dat LPR geheel Europa kan bedienen is hierbij volgens de specialist een groot voordeel. LPR boekt ongeveer 45 procent van de omzet in Frankrijk, 35 procent in Spanje en Portugal, 15 procent in het Verenigd Koninkrijk en 5 procent in de Benelux en Duitsland.

LPR is van plan het in 2010 nog beter te gaan doen, onder meer door nog aandachtiger te luisteren naar de wensen van de klant, die een groeiende vraag heeft naar beheerd pallet management. De Groep ontwikkelt haar activiteiten in samenwerking met zijn klanten. Zo zijn er inmiddels vier geïntegreerde palletdepots geopend op het terrein van klanten, waardoor aanzienlijk op transportkosten kan worden bespaard. Daarnaast wordt er op kosten bespaard door transporten te combineren. Ook wil LPR in 2010 nog verder uitbreiden in Europa en nieuwe faciliteiten starten in Scandinavië en Italië.

Nieuwe naam
Met ingang van deze maand wordt de naam van de pallet pooling specialist overigens weer gewijzigd in ‘LPR – La Palette Rouge’. Die naam droeg de groep tot in 1997 werd besloten dat er een meer internationale naam moest komen: Logistic Packaging Return. De terugkomst van de oude naam gaat gepaard met een nieuw logo en een moderne, frisse huisstijl.

Voor LPR betekent de naamswijziging dan ook meer. Het is een nieuwe invulling van de identiteit van het bedrijf, gebaseerd op de activiteiten en de kwaliteit van het bekende product, de rode pallet (la palette rouge). Met het nieuwe imago geeft LPR vorm aan het voornemen om zich op een milieuvriendelijke manier te ontwikkelen.
Onlangs nam het bedrijf als enige palletpooler het PEFC-certificaat (Programme for the Endorsement of Forest Certification, programma voor verantwoord bosbeheer) in ontvangst. Dit certificaat dankt LPR aan een streng beheersbeleid, dat is opgezet om ervoor te zorgen dat het hout dat gebruikt wordt voor de pallets afkomstig is uit bossen die op milieuvriendelijke manier worden beheerd.

In de Benelux neemt LPR naar schatting 15 procent van de pallet pooling markt in de fast moving consumer goods sector voor haar rekening. Marktleider is nog steeds Chep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven