Ga naar hoofdinhoud

Groei in distributie door operationele efficiency


Zeventig procent van de distributiebedrijven wereldwijd denkt dat de huidige klantenbasis de belangrijkste bron van groei zal zijn in de komende vijf jaar.

Dat blijkt uit een vergelijkend onderzoek in opdracht van Lawson Software, leverancier van bedrijfssoftware voor de midmarket.

Een kwart van de onderzochte bedrijven geeft aan dat overnames het belangrijkste onderdeel van de groeistrategie vormen. Uit het onderzoek blijkt verder dat distributiebedrijven over het algemeen de komende tijd een aanzienlijke omzetstijging verwachten. Informatietechnologie moet hen ondersteunen in het bereiken van de gestelde doelen.

Vertrouwen op technologie
“Zowel om te groeien als om hun concurrentiepositie te verstevigen, vertrouwen distributiebedrijven steeds meer op technologie. Zestig procent van de onderzochte bedrijven in Europa bevestigt de groeistrategie eerder te willen realiseren door operationele efficiëntie dan door overnames. Nieuwe technologieën zorgen voor betere processen en verhoogde efficiëntie”, zegt Adam Fein van Pembroke Consulting, de uitvoerder van het marktonderzoek.

Dynamiek in kaart
Het onderzoek en bijbehorende rapport ‘Growth Strategies in Wholesale Distribution’ is uitgevoerd om de dynamiek in de mondiale distributiemarkt in kaart te brengen en bedrijven te ondersteunen in het vergroten van hun concurrentiekracht. Het onderzoek vergelijkt de huidige groeistrategieën van distributiebedrijven per regio en legt bestaande barrières bloot die hun groei in de weg kunnen staan.

Moeite met beheer
“Uit het onderzoek blijkt onder meer dat distributiebedrijven moeite hebben met het beheer van verschillende filialen, wanneer dat aantal snel toeneemt. In lijn met dit onderzoek willen we distributeurs de noodzakelijke kennis aanbieden om verandering te initiëren en gestelde doelen te bereiken”, aldus Julian Archer, Marketing Directeur Distributie bij Lawson. “De specifieke software voor distributiebedrijven van Lawson biedt een platform dat de uitdagingen die groei met zich meebrengen, aangaat.”

Het onderzoek
Het onderzoek, waar 1.300 bedrijven uit Noord-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland en Europa aan deelnamen, werd verricht door Pembroke Consulting. Het volledige onderzoeksrapport is op te vragen via www.lawson.com/dis_growth.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven