Ga naar hoofdinhoud

Goodman groeit door


Het boekjaar 2007-2008, dat op 30 juni jl. officieel ten einde kwam, leverde vastgoedconcern Goodman een aantal mooie resultaten op. Zo steeg de totale winst vóór aftrek van rente en belastingen met 18 procent. Dit is volgens Goodman te danken aan de goede resultaten van alle bedrijfsonderdelen. De investeringsinkomsten stegen met 11%, de beheerinkomsten met 16% en de ontwikkelingsinkomsten met 43%. De winst per aandeel kwam, conform verwachting, uit op 0,208 euro. Dit is een stijging van 8% ten opzichte van een jaar eerder.

De directe vastgoedinvesteringen behaalden een goed resultaat, met 3,3 procent groei in de verhuurinkomsten en een bezettingsgraad van 98%. Daarbij bedroeg de gewogen gemiddelde huurvervaltermijn 4,6 jaar. Het marktaandeel en de daarbij behorende marges groeiden ook. Er werd in het afgelopen boekjaar 1,47 miljard euro aan ontwikkelingen afgerond en er werd voor 1,65 miljard euro aan verplichtingen aangegaan.

Herfinanciering
Alle dit jaar aflopende leningen werden succesvol hergefinancierd. Er werd voldoende nieuw vreemd en eigen vermogen opgehaald om het noodzakelijk bedrijfskapitaal te financieren. De beschikbare liquiditeit bedroeg 1,04 miljard euro, met ingang van 30 juni 2008.

 

Goodman logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven