Goodman, de nieuwe naam in vastgoed • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Goodman, de nieuwe naam in vastgoed


De wereldwijde vastgoedgroep Macquarie Goodman, waaronder ook het Eindhovense Eurinpro valt, gaat vanaf 2 juli jl. verder onder de naam Goodman.

Behalve Eurinpro verdwijnen dus ook de namen Arlington, Akeler en Rosemound van het toneel, alle bedrijven die Macquarie Goodman de afgelopen jaren acquireerde. Ook de naam Macquarie Goodman zelf verdwijnt dus, en maakt plaats voor het korte maar krachtige Goodman. De nieuwe vastgoedgigant heeft grote ambities en wil zelfs de huidige wereldwijde nummer 1, Prologis, op termijn van de troon stoten.

Risico
Om deze doelstelling te realiseren zal Goodman zich meer dan voorheen met projecten op risicobasis gaan bezighouden. “Ambities moet je niet onder stoelen of banken steken” vindt Ruud Weijmans, tot voor kort directeur van Eurinpro en nu general manager Logistics Development Nederland. Waaraan de managing director Goodman Amsterdam, Bob Reidsma veelbetekenend toevoegt: “We zien nu al wel de achterlichten van de nummer 1, maar nog niet de koplampen”.

2.600 klanten
Het nieuwe merk Goodman is genoteerd aan de Australische beurs, telt meer dan 1.000 medewerkers en is wereldwijd actief voor zo’n 2.600 klanten. De groep heeft een beheerd vermogen van meer dan 22 miljard euro en een marktkapitalisatie van 7 miljard euro. De afgelopen vijf jaar heeft de koersprijs van het aandeel Goodman in een jaarlijkse samengestelde groei laten zien van 36,5 procent.

Eindhoven en Amsterdam
In Nederland zal de Goodman groep twee kantoren houden. In Eindhoven, thuisbasis van Eurinpro, ligt de focus op ontwikkeling van logistiek vastgoed. In Amsterdam zit de specialisatie fondsmanagement, onder meer in logistiek. Goodman koopt vastgoed voor een lange termijn en garandeert op deze manier enerzijds een duurzame relatie met klanten en anderzijds een goed rendement voor de investeerders. Onderhoudsteams van Goodman zijn bij de klant ‘in-house’ gevestigd om een goed beheer van het vastgoed te garanderen. Het Amsterdamse kantoor houdt zich bezig met zowel direct als indirect fondsmanagement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven