Ga naar hoofdinhoud

Gondrand helpt schoenenwinkels uit de voorraadproblemen


Logistiek dienstverlener Gondrand Traffic BV heeft een nieuw, compleet mechanisch sorteersysteem in gebruik genomen voor de handling, opslag en distributie van schoenen. Het handmatig sorteren, stickeren en distribueren naar de eigen winkels behoort hiermee tot het verleden, althans voor de middelgrote winkelbedrijven die gebruikmaken van de dienstverlening van Gondrand.

“Dankzij deze investering van Gondrand hoeft geen enkele winkelier nog te vechten om ruimte. Wij slaan zijn voorraad op en binnen 24 uur nadat men heeft opgegeven welke schoenen naar welke winkel moeten, heeft men ze in huis”, licht Gondrands Managing Director Volker Henze toe. De distributie vindt plaats in een afsluitbare en verzegelde rolcontainer, die is voorzien van een barcode. “Na ontvangst hoeft de winkelier alleen nog maar de barcode te scannen en de inhoud van de gehele container is in zijn winkeladministratie verwerkt. Het handmatig controleren of de paklijst overeenkomt met de inhoud, behoort tot het verleden. De winkelier kan zich volledig focussen op zijn klanten.”

Foutkans nihil
Dankzij de nieuwe DistriSort sorteermachine verloopt de distributie naar de winkels met een vaste frequentie per week. Aanvulorders worden probleemloos afgehandeld; de winkelier hoeft niet tussentijds vanuit het ene filiaal de voorraad van het andere aan te vullen. De kans op fouten is hierdoor zo goed als nihil. De van uiteenlopende leveranciers afkomstige schoenen die het distributiecentrum van Gondrand binnenkomen, worden allemaal via de sorteermachine verwerkt en vervolgens verzonden naar de winkelbedrijven. De software die het systeem aanstuurt, communiceert dankzij zogeheten interfaces met het systeem van de winkeliers. Voorraadmutaties kunnen hierdoor automatisch worden gevolgd, waardoor Gondrand nog sneller kan anticiperen op de wensen van de winkeliers.

Gondrand logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven