Goederentransport via tunnels: Zwitserland maakt er werk van • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Goederentransport via tunnels: Zwitserland maakt er werk van


Goederen vervoeren via een uitgebreid tunnelcomplex. In Zwitserland wordt er serieus aan gewerkt als oplossing voor de toenemende e-commerce en congestie in steden.

Interessant, opmerkelijk of too good to be true?  Oordeel zelf, maar opmerkelijk is het zeker. Om de negatieve effecten van de groeiende e-commerce tegen te gaan; denk aan congestie, milieuvervuiling en teruglopende leefbaarheid, wordt er in Zwitserland out of the box gedacht.

Tunnels en pods: hyperloop look a like

Het bedrijf Cargo Sous Terrain wil een netwerk van ondergrondse tunnels bouwen waarin via grote pods pallets met goederen tussen verschillende hubs kunnen worden vervoerd. Het idee doet sterk denken aan de hyperloop dat meer en meer vorm krijgt, ook in Nederland.  

De pods zijn geautomatiseerd en elektrisch, in staat om ladingen op te halen en af ​​te zetten van aangewezen punten, en het netwerk zou constant draaien, zoals een transportband in een fabriek, is het idee van de Zwitsers.

Het idee is dat de pods met een constante snelheid van 30 kilometer per uur 24 uur per dag goederen transporteren. De pods zouden op wielen rijden en een elektrische aandrijving hebben met inductierails.

Het eerste deel van het ondergrondse transportnetwerk van CST; het zal 70 kilometer (43 mijl) moet gaan lopen van de Härkingen-Niederbipp-hub naar Zürich, en zal naar verwachting in 2031 operationeel zijn. De geschatte kosten zijn drie miljard Zwitserse frank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven