Gezocht logistieke dienstverlener: Shimano sluit warehouse activiteiten in Nunspeet • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Gezocht logistieke dienstverlener: Shimano sluit warehouse activiteiten in Nunspeet


Shimano Europe besteedt de magazijnactiviteiten vanuit Nunspeet volledig uit. Capaciteitsgebrek in het distributiecentrum is de reden voor het outsourcing plan.

De overgang naar de nieuwe dienstverlener zal op zijn vroegst in de nazomer van 2023 plaatsvinden, meldt Tweewieler.nl. Tot die tijd zullen de leveringen via het bestaande distributiecentrum in Nunspeet blijven verlopen.

Distributiecentrum barst uit zijn voegen

Verder wordt een mogelijke uitbesteding van het magazijn van Shimano in Polen onderzocht. “Shimano is de afgelopen jaren enorm gegroeid en de vraag naar onze producten neemt elk jaar toe”, licht Marc van Rooij, President Shimano Europe Group, toe aan Tweewieler.nl. “Het distributiecentrum in Nunspeet is bijna uit zijn voegen gegroeid. Om verder te kunnen groeien en te kunnen voldoen aan de continu veranderende eisen van onze klanten, is het noodzakelijk dat Shimano de logistieke keten toekomstbestendig organiseert.”

Warehousing geen kernactiviteit meer Shimano

Toekomstbestendig maken vraagt volgens Van Rooij om de modernste processen, informatiesystemen en flexibiliteit in logistieke oplossingen. “Shimano maakt de strategische keuze om zich volledig te richten op haar kernactiviteiten verkoop, marketing en service. ”Shimano is van plan om haar gebouwen in Nunspeet te verkopen. Bij de operatie gaan 45 arbeidsplaatsen verloren. Het betreft medewerkers die fysiek werkzaam zijn in het magazijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven