Gesmeerde logistiek in Zwijndrecht • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Gesmeerde logistiek in Zwijndrecht


Smeermiddelenindustrie de Oliebron in Zwijndrecht heeft liefst twaalf nieuwe machines ontvangen van Toyota Material Handling Nederland. Met vier vierwiels-heftrucks, waarvan twee op LPG, vijf elektrische driewielers, twee reachtrucks en een pallettruck bestaat het hele intern transportpark van de smeermiddelenproducent nu uit Toyota-machines. Ondanks de unanieme merkkeuze leidt dit  toch tot een gevarieerd machinepark, waarbij elke truck is afgestemd op de

Smeermiddelen
De Oliebron is één van de grootste onafhankelijke producenten van smeermiddelen in West-Europa. Het bedrijf produceert hoogwaardige smeermiddelen voor grote oliemaatschappijen, maar ook voor kleinere smeeroliegroothandelaren. Het productaanbod, van minerale en synthetische motor- en transmissieoliën tot vetten en biologisch afbreekbare oliën, wordt in bulk geleverd maar ook in private label verpakkingen van 0,25 tot 1.000 liter. Het logistieke proces van de Oliebron speelt zich zowel binnen als buiten af.

Vatenklem
De verpakkingen, voor meer dan 700 soorten olie, worden vanuit grote voorraadtanks afgevuld en naar de opslagloods gereden. De vaten worden daar opgenomen met een vatenklem, en vervolgens geladen op zwaarlastwagens, waar zo’n twaalf pallets met elk vier vaten op passen. Deze grote platte wagens worden snel en gemakkelijk aan de heftruck gekoppeld met behulp van een hydraulisch bedienbare trekhaak. De chauffeur hoeft zijn stoel hier niet voor te verlaten; met de handrem aangetrokken koppelt hij de wagen heel eenvoudig met behulp van de sideshifthendel aan.

Volledige cabine
De twee LPG trucks rijden alleen maar buiten en hebben een volledige, compleet uitgeruste cabine. De vaten worden naar de opslagloods gebracht, waar de reachtrucks ze vervolgens in de stellingen plaatsen. Met de levering van vier Traigo’s, ieder met een hefvermogen van anderhalve ton, komt het totaal aantal Traigo’s nu op vijf. Eén Traigo reed al ruim een jaar rond bij de Oliebron. Dit beviel goed, onder meer door de compacte afmetingen en de goede wendbaarheid van de elektrische driewieler, waardoor aan- en afvoer van goederen van de afvul- en verpakkingslijn efficiënt verloopt.

Veiligheid en netheid
“Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn essentieel bij de Oliebron”, meldt hoofd productie Wim Stigter. “Je kunt alleen kwalitatief hoogwaardige producten leveren als dit volledig geïntegreerd is in zowel de mensen als de middelen en alles daar omheen.  Veiligheid en netheid zijn een vanzelfsprekend onderdeel. Onze ervaring met Toyota is al jaren goed, de service is goed en ze hebben een snelle responstijd. De twee machines van een ander merk zijn nu ook ingeruild en alles is Toyota geworden.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven