Ga naar hoofdinhoud

German Design Award 2019 voor Linde Roadster

Linde German Design Award.

De jury van de German Design Award heeft de Roadster van Linde Material Handling verkozen tot één van de winnaars van 2019 in de categorie Utility Vehicles (bedrijfsvoertuigen). De Linde E20-E35 is een voertuig zonder A-stijl voor een optimaal zicht. Behalve vanwege het uitstekende zicht heeft de Roadster ook gewonnen vanwege het aantrekkelijke design.

Het voertuigconcept zorgde bij het debuut in 2016 al voor een kleine revolutie in de heftruckbouw. Waar de A-stijl voorheen heel gebruikelijk was, slaagden de ontwikkelaars er met speciale aanpassingen aan het design in om deze stijl compleet overbodig te maken. Bij het nieuwe model worden de hefkrachten geabsorbeerd door de kantelcilinders en via het beschermframe aan de bovenkant naar achteren geleid. Dankzij deze creatieve oplossing genieten bestuurders van de Linde Roadster van een vrijwel onbeperkt zicht om hen heen. Dat maakt hun werk niet alleen veel eenvoudiger, maar ook significant veiliger.

5400 inzendingen

Dat is ook precies waarom de jury van de German Design Awards de truck heeft beloond met een award en heeft uitgeroepen tot ‘Winner’ in de categorie Utility Vehicles (bedrijfsvoertuigen). Om tot die keuze te komen, hielden internationale designexperts uit het bedrijfsleven, de wetenschap en de ontwerpbranche circa 5400 inzendingen tegen het licht. De German Design Award wordt sinds 2012 ieder jaar uitgereikt door de German Design Council en is een van de meest gerenommeerde designwedstrijden ter wereld.

Voor de Linde Roadster is dit de tweede hoge onderscheiding van dit jaar; in januari won deze speciale modelvariant al de gerenommeerde Franse industriële-ontwerpprijs ‘Observeur du design 2018’ van het APCI (Agence pour la promotion de la création industrielle).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven