Ga naar hoofdinhoud

Geld- en kennisgebrek nekken optimaal beheer mobile devices in warehouses


Mobile device management (MDM) is goed ingeburgerd onder bedrijven, maar het beheer kan nog veel beter. Kennis- en geldgebrek zijn belangrijke knelpunten.

Kennis- en geldgebrek staan optimale mobile device en enterprise management in de weg. Bedrijven hebben niet het budget om real-time inzicht te krijgen op hun mobiele apparaten (51%). Meer dan de helft van de organisaties (52%) geeft toe dat een gebrek aan kennis over mogelijke oplossingen hen ervan weerhoudt om de digitale transformatie te bevorderen.

Rapport Soti

Dat blijkt uit een nieuw rapport van Soti, getiteld Mobiliteit in beweging: wanneer technologische transformatie en operationele intelligentie samenkomen. Het onderzoek is uitgevoerd onder 3,650 IT-professionals uit negen landen, waaronder 350 deelnemers uit Nederland.

Uit het rapport blijkt, dat 88% van de Nederland bedrijven gebruikmaakt van een Enterprise Mobility Management (EMM) of Mobile Device Management (MDM) oplossing. Toch ontbreken er volgens de bedrijven nog steeds functies die de operationele intelligentie en apparaat zichtbaarheid bevorderen.

Lees ook
Digitalisering niet omdat het kan maar omdat het helpt

Deze zoektocht wordt aangedreven door de behoefte aan digitalisering en de groeiende vraag naar ondersteuning voor een gedecentraliseerd personeelsbestand, waarbij meerdere medewerkers op verschillende locaties werken.

Betere tools

65% van de respondenten wil dat hun bedrijf betere tools heeft om problemen sneller en nauwkeuriger te kunnen diagnosticeren. Bovendien is 66% van de bedrijven op zoek naar betere tools om toekomstige problemen te kunnen identificeren voordat ze zich voordoen.

Uit het rapport blijkt eveneens dat 51% van de respondenten aangeeft dat hun portfolio van mobiele apparaten is gegroeid tot een punt waarop het lastig te beheren is, en dat ze nu meer hulp nodig hebben van een partner.

Rapport Methodologie
Met behulp van een online methodologie heeft SOTI 3.650 interviews afgenomen bij IT-professionals (op ervaren/professioneel niveau of hoger) die werkzaam zijn bij organisaties met 50+ werknemers in negen markten. Alle deelnemers zijn 25 jaar of ouder. Het onderzoek vond plaats van 19 juli tot 31 juli 2023. De interviews werden als volgt verdeeld: Nederland (350 interviews), VS (600 interviews), Canada (350 interviews), Mexico (350 interviews), VK (600 interviews), Duitsland (350 interviews), Frankrijk (350 interviews), Zweden (350 interviews)en Australië (350 interviews).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven