Gefco opent Automotive Centrum in Marokko • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Gefco opent Automotive Centrum in Marokko


Logistiek dienstverlener Gefco opent een eigen Automotive Centrum in Marokko. Het logistieke platform is bedoeld voor de opslag en het gereed maken van nieuwe voertuigen voor de Marokkaanse markt. Het terrein, met een oppervlakte van tien hectare, ligt zo’n vijftien kilometer ten noordoosten van Casablanca. Gefco heeft het Automotive Centrum opgezet om auto’s van de merken Peugeot en Citroën onder te brengen. Deze worden gedistribueerd door importeur Sopriam, samen met auto’s van Renault, Nissan en Honda. De dienstverlening van Gefco heeft betrekking op de hele logistieke keten; vanaf de fabriekspoort tot aan de aflevering bij de klant (autodealer).

Over zee
Gefco verzorgt zelf het vervoer van de voertuigen over zee, naar de havens van Port of Casablanca (Casa Port). Het doet de douaneafhandeling en vervoert de auto’s daarna naar het logistieke centrum. Daar worden de auto’s vervolgens opgeslagen en onderworpen aan diverse controles, waarna ze gedistribueerd worden naar de diverse Marokkaanse vestigingen of dealers.
Er werken 42 mensen op het nieuwe Automotive Centrum. Het terrein heeft de capaciteit om 4.500 voertuigen permanent onder te brengen en jaarlijks 30.000 nieuwe voertuigen gereed te maken, van alle merken.

Bonded warehouse
Het nieuwe logistieke centrum heeft als eerste in Marokko een MEAD-status (‘bonded warehouse’). Hierdoor hebben de klanten van Gefco toegang tot gegarandeerde opslagfaciliteiten voor hun nieuwe voertuigen en kunnen ze douaneformaliteiten afhandelen als dit vereist is. Deze MEAD-status heeft bovendien als voordeel dat ze pas binnen zestig dagen hun in- en uitvoerrechten en belastingen hoeven te betalen.

Geïntegreerd IT-systeem
Een ander belangrijk onderdeel van het centrum is een geïntegreerd IT-systeem voor het reguleren van de goederenstroom. Dit systeem zorgt dat elk voertuig precies gevolgd kan worden, waardoor de klanten op ieder moment weten waar in de keten een auto zich bevindt. De Marokkaanse dochteronderneming van Gefco is gespecialiseerd in internationaal transport voor de automotive-sector. Het bedrijf is een illustratie van de forse uitbreiding van Gefco’s activiteiten in Noord-West Afrika, vooral in Marokko.

Veelzijdig aanbod
De Groep Gefco heeft in 2006 een omzet gerapporteerd van 3,2 miljard euro. De logistiek dienstverlener is aanwezig in meer dan 80 landen, die in totaal 85 procent van de wereldhandel vertegenwoordigen. Dankzij een geïntegreerd netwerk en een veelzijdig aanbod (weg, spoorweg, zee, lucht) maakt Gefco, onderdeel van de Groep PSA Peugeot Citroën, deel uit van de tien grootste Europese groepen voor transport en logistiek. Distributie en voorbereiding van voertuigen (automotive), expressevervoer en goederentransport over de weg (Network) en vrachtvervoer en logistiek via zee en lucht vormen de drie terreinen waarop Gefco specifieke expertise heeft

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven