Gefco Duitsland focust op internationale activiteiten • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Gefco Duitsland focust op internationale activiteiten


De Gefco Groep stopt met de binnenlandse besteldienst en start een strategische heroriëntering van zijn activiteiten in Duitsland. Deze heroriëntatie is het gevolg van de aanhoudende hoge verliezen van de binnenlandse besteldienstactiviteiten in Duitsland.
Gefco Duitsland is van plan om zijn binnenlandse besteldienstactiviteiten in Duitsland op 30 november 2007 stop te zetten. Het bedrijf is te klein om deze activiteiten met succes te kunnen exploiteren. Christian Zbylut, voorzitter van Gefco Duitsland en lid van het algemeen directiecomité van de Gefco Groep, zegt hierover: “We hebben een solide basis nodig om in onze opdracht te slagen en groei te verzekeren. Wij beschikken niet over een dergelijke basis op de binnenlandse markt in Duitsland. Op internationaal niveau is dit echter wel het geval. We zullen ons daarom op die activiteit concentreren.”

Gesprekken
Bepaalde vestigingen zullen worden verkocht. Er zijn reeds gesprekken gaande met de betrokkenen en begin oktober zal de knoop worden doorgehakt wat betreft de huidige en toekomstige samenwerking met de klanten. Ook zijn er onderhandelingen gestart tussen de werkgever en de werknemers omtrent de inkrimping van het personeelsbestand in het kader van een sociaal plan.

Knowhow
De internationale activiteiten van Gefco Duitsland zullen verder worden uitgebouwd. De groep wil zijn knowhow op het vlak van automobielindustrie ook aan andere industriële klanten gaan aanbieden. Gerichte investeringen zullen ervoor zorgen dat deze aanpak, die volledig door de zetel van de groep in Parijs wordt gesteund, gunstige resultaten oplevert. “We zorgen voor een nieuwe start bij Gefco Duitsland.

In de toekomst willen we verder bouwen aan een succesvolle ontwikkeling. De logistiek dienstverlener moet zijn geïntegreerde positie binnen het netwerk van de Gefco Groep beter benutten. Daarnaast dient zij haar positie te behouden als een logistieke partner die in staat is om zijn industriële klanten te begeleiden en te helpen bij hun ontwikkeling op internationaal vlak”, aldus Christian Zbylut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven