Gefco breidt uit in Frankrijk en Slowakije • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Gefco breidt uit in Frankrijk en Slowakije


De Franse logistiek dienstverlener Gefco heeft twee nieuwe faciltiteiten in gebruik genomen, beide gebouwd door de pan-Europese ontwikkelaar van industrieel en logistiek maatwerkvastgoed, Immo Industry Group (IIG).

In het Slowaakse Trnava leverden IIG en haar Slowaakse partner J&T Real Estate een op maat ontwikkeld cross-docking platform op. Deze faciliteit moet zorgen voor een verdere verbetering van de logistieke activiteiten tussen de huurders van het park en hun belangrijkste klant, de naastgelegen productiefaciliteit van PSA Peugeot Citroën. In Metz (Frankrijk) realiseerde IIG voor Gefco daarnaast op maat ontwikkelde nieuwbouw voor een wasinstallatie voor containers.

Just-in-time
De nieuwe faciliteiten zullen naar verwachting voor Gefco niet alleen voor een verbeterde verbinding met klanten zorgen, maar ook voor kostenreductie.
Het cross-docking platform in Slowakije maakt just-in-time levering mogelijk aan het naastgelegen autoproductiecentrum van PSA Peugeot Citroën, alsook aan andere automotive-toeleveranciers op het park. Het 3.100 m2 grote platform dat IIG ontwierp, faciliteert enerzijds de regelmatige levering van kleinere hoeveelheden onderdelen en biedt anderzijds ook ruimte voor grote leveringstromen.

Twee hoogten
De nieuwbouw in Metz omvat een geavanceerde wasinstallatie voor de herbruikbare GefBox containers die als verpakking voor leveringen in de automobielindustrie worden ingezet. Het IIG-team ontwikkelde een 5.700 m2 grote faciliteit die twee hoogten van 5 en 8 meter omvat en daarmee voor extra functionaliteit zorgt. Aangezien in de nieuwbouw ook snel ontvlambare materialen worden verwerkt, werd de nieuwe faciliteit ook voorzien van verschillende brandveiligheidsmaatregelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven